5 juli 2015

MUSICiOS: De nieuwe Muziek applicatie

Apple Music en muziek applicatie logo

Apple heeft vanaf iOS 8.4 de Muziek applicatie voorzien van een update, dit was ook nodig, want sommige iTunes-opties waren helemaal nog niet beschikbaar in de iOS variant. Het eerste dat opvalt is de interface en design van de app, deze is geheel op de schop gegaan en net zoals in OS X staat artwork centraal.

De album-covers zijn duidelijker zichtbaar en zorgen voor een mooi design en geven gelijk kleur aan de app, uiteraard wordt er gebruikgemaakt van transparantie en iOS-elementen. Daarnaast zijn er een hoop opties altijd beschikbaar zoals meest recent toegevoegde nummers, mini-speler onderaan, zoekknop, etc.

muziek applicatie ios 8.4

Bij het afspelen van een nummer kun je kun je onderaan op de mini-speler tikken, vervolgens opent het nummer en zie je de cover. Airplay kan eenvoudig worden ingeschakeld, naast de volumeregelaar kun je op de airplay-knop tikken om een airplay-apparaat te selecteren.

Door op de bolletjes naast een nummer te tikken kun je het nummer aan de 'Volgende' (up-next) optie uit iTunes toevoegen, zo kun je snel een tijdelijke wachtrij maken en nummers toevoegen die na het huidige nummer worden afgespeeld, etc. Volgende kun je raadplegen via de drie horizontale strepen naast de media-toetsen na het openen van de mini-speler.

Via het hartje kun je een nummer of album toevoegen aan je favorieten en via de deel-knop kun je eenvoudig een nummer of album delen op sociale media of met je vrienden. Uiteraard kun je blijven herhalen of de shuffle inschakelen.

muziek app nieuw

De mogelijkheid om afspeellijsten aan te maken via iOS blijft behouden, echter kun je een afspeellijst nog meer personaliseren met bijvoorbeeld een eigen afbeelding. Wil je dus een afspeellijst maken voor een verjaardag dan kun je een foto van de jarige toevoegen.

De Muziek applicatie bevat een hoop nieuwe tabbladen waaronder Voor jou, Radio en Connect, dit zijn onderdelen van Apple Music, klik hier voor meer tips over Apple Music.

Ben je audioboeken kwijt? Deze zijn nu niet meer beschikbaar in de Muziek applicatie, je vindt ze terug in de iBooks app.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  5 juli 2015 om 10:51

  En dan nu de negatieve dingen van de nieuwe muziek app, want die moet je zeer zeker ook vertellen, het moet geen reclame plaatje worden.

  Niemand weet in welke lossless bitrate de opnamen zijn.
  Lossless uploads naar iCloud worden ook omgezet naar die niet bekende bitrate.
  Thuisdeling is niet meer beschikbaar in de muziek app zodat je binnen je eigen netwerkt niet meer kan streamen naar je iOS apparaten en je verplicht bent van die upload gebruik te maken als je je EIGEN muziek ook wilt beluisteren op een iOS apparaat….. deze optie komt te vervallen als je besluit GEEN abonnement te nemen op Apple Music, daarmee is je EIGEN muziek dus niet meer op andere iOS apparaten te beluisteren. Ik vind het belachelijk dat dit binnen het EIGEN netwerk niet meer mogelijk is !

 • Frank

  5 juli 2015 om 10:52

  Bij de eerste lossless opnamen bedoelde ik dus LOSSY opnamen want Apple comprimeert de hele troep, ook je eigen muziek.

 • jo quaedvlieg

  5 juli 2015 om 11:24

  Ik wordt doodmoe van die music tips. Zou graag weer over alles tips e.d. willen krijgen. Dat hele muziek gedoe is niet mijn ding. Ik laat mij door niemand een abonnement opdringen. Jammer dat Apple zo wil dwingen en dat Apple tips hierin mee gaat.

 • adrie

  5 juli 2015 om 18:00

  Frank je hebt helemaal gelijk. Genoeg info nu gehad over de nieuwe muziekoptie van Apple. Graag nu weer terug naar andere wetenswaardigheden over Apple

 • adrie

  5 juli 2015 om 18:07

  En wat is dat trouwens iedere keer, een envelopje dat zegt dat WhatsApp geüpdatet moet worden? Vertrouw het niet. Kunnen jullie dit soort dingen in het vervolg weglaten?

 • Thom Ummels

  6 juli 2015 om 15:48

  Nog een negatief punt: Waarom gooit de muziek app elk album automatisch in de shuffle als je deze afspeelt. Ik ben verplicht om elk afzonderlijk nummer toe te voegen aan de “volgende” om een album normaal af te laten spelen.
  En zelfs al klik ik op de shuffle extra om te hopen dat het wordt uitgezet maar niets hoor. Ik snap er niks van. Het luistert echt niet fijn meer

 • klaron

  7 juli 2015 om 8:16

  En dan nog de vraag: drie maanden gratis, ok, maar daarna??? verplicht een abonnement aan gaan of kun je binnen die drie maanden opzeggen zonder dat je er aan vast zit?

 • Wesley Fabry

  7 juli 2015 om 8:20

  Momenteel weten we nog niet wat Apple gaat doen nadat je abonnement is afgelopen, krijg je jouw muziekbibliotheek terug in zijn originele staat voor je abonnement? Geen idee op dit moment.

 • Filip

  4 augustus 2015 om 21:51

  Sinds de nieuwe music app krijg ik af en toe albums aangekocht via iTunes met alle nummers in dubbel. Hetzelfde nummer wordt zo telkens twee maa afgespeeld. Iemand enig idee wat er fout gaat?
  Filip

 • Sander

  16 november 2015 om 22:31

  Iemand enig idee hoe ik, nadat ik de muziek app opnieuw open, door kan gaan met het “huidig nummer” oftewel het laatst afgespeelde nummer?
  Nu moet ik steeds weer overnieuw beginnen of onthouden bij welk album en nummer ik ben gebleven.

 • Wesley Fabry

  16 november 2015 om 22:47

  Sander, dat is niet echt mogelijk. Huidige is gewoon het huidig afspelende nummer. Zodra je de app afsluit begin je weer vanaf nu, dus het is normaal dat hij het niet onthoud, dan moet je hem niet volledig afsluiten eigenlijk..

 • Charly

  7 januari 2016 om 0:38

  Hallo,

  Ik heb vandaag een iPhone 6s aangeschaft. Ik vind het nu al een vervelende opvolger van de 5s, wat een vervelende nieuwigheden. Ik maak geen gebruik van spotify, apple music, of wat dan ook. Ik heb al mijn eigen muziek op mijn laptop staan en deze zelf altijd in iTunes geplaatst, vervolgens op mijn iPhones gezet en nooit problemen gehad. Nu is 95% van mijn muziek niet meer beschikbaar om te luisteren.

  Begrijp ik goed, na het lezen van al deze reacties, dat dit niet op te lossen is? en waarom is er dan een bepaald percentage dat wél beschikbaar is om te luisteren?

  Heeft iemand hier tips om het wél werkend te krijgen zonder overbodige abbonnement afnames of is het onmogelijk?

 • Wesley Fabry

  7 januari 2016 om 7:38

  Hoe heb je de muziek gesynchroniiseerd met je iPhone? Werkt net zoal met de iPhone 5s en je moet geen Apple Music aanschaffen.. Wat zegt itunes/iphone dan bij de muziek die niet afgespeelt kan worden? Schermafbeelding? Misschien je vraag stellen op http://genius.appletips.nl

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!