7 juli 2017

iOS: Documenten ondertekenen op een iPhone of iPad

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Bij iedere iOS update wordt de iPhone en iPad steeds productiever en zeer geschikt voor het professionele leven. In iOS 11 krijgt de iPad nog meer pro-opties en kun je bijvoorbeeld documenten scannen. Toch kun je nu al documenten ondertekenen zoals facturen, contracten en meer.

De optie is sinds iOS 9 beschikbaar en werkt standaard in de Mail applicatie zonder gedoe. Vanuit andere applicaties is het ook mogelijk, echter moet je het bestand dan wel kopiëren naar bijvoorbeeld iCloud Drive of andere opslag-apps. De functie is geschikt voor pdf-bestanden en afbeeldingen. Omdat het ondertekenen digitaal gebeurt is het snel en eenvoudig en goed voor het milieu.

Documenten ondertekenen in iOS Mail

• Open het e-mailbericht met het documenten
• Open het pdf-bestand door erop te tikken
• Navigeer naar de plek waar de handtekening moet komen
• Tik onderaan op de gereedschapskist

Documenten ondertekenen op een iPhone of iPad via mail

• Kies voor in de tool-bar voor de handtekening
• Kies een bestaande of maak een nieuwe handtekening aan
• Sleep de handtekening naar de gewenste plek

Tik op gereed om de handtekening toe te voegen en het bestand op te slaan. Onmiddellijk wordt het documenten toegevoegd als antwoord op het ontvangen bericht zodat je deze direct kunt versturen.

Documenten ondertekenen op een iPhone of iPad (nieuwe toevoegen)

Documenten ondertekenen ontvangen in andere apps

Heb je bijvoorbeeld een pdf-bestand ontvangen via een andere app zoals Berichten of WhatsApp dan kun je deze ook gewoon ondertekenen. Dit moet wel gebeuren via tussenkomst van bijvoorbeeld iCloud Drive (vanaf iOS 11 de bestanden app). Open het bestand en tik op de deel-knop (vierkant met pijl omhoog), kies voor 'Voeg toe aan iCloud Drive' (in iOS 11 kies voor 'Bestanden). Open het zojuist geëxporteerde bestand in de desbetreffende app en tik op de gereedschapskist.

Documenten ondertekenen op een iPhone of iPad via apps van derden

De handtekening kun je nu op precies dezelfde manier als hierboven staat beschreven toevoegen. Bewaar daarna de aanpassingen en tik op de deel-knop om vervolgens het ondergetekende bestand te versturen naar de desbetreffende persoon.

Lees ook: Snel en overal van alles pdf-bestanden maken vanaf iOS 10Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!