Menu

19 juni 2015

iOS: Een Wi-Fi netwerk ‘vergeten’

instellingen ios logo 7 retina

Ieder Wi-Fi netwerk waar je verbinding mee maakt zal iOS bewaren om later automatisch te gebruiken. Bovendien worden alle wachtwoorden gesynchroniseerd met je iPhone, iPad, iPod en Mac. Dit houdt in, wanneer je in een omgeving komt waar je eerder verbonden bent geweest met het netwerk zal je iDevice automatisch een verbinding maken.

Dit is handig, maar in sommige gevallen niet. Denk hierbij aan openbare Wi-Fi netwerken, deze hebben vaak eerst een autorisatie nodig, waardoor je wel verbonden bent met het netwerk, maar hem nog niet kan gebruiken. In deze gevallen is het dan handig het Wi-Fi netwerk te vergeten en te verwijderen.

Wi-fi instellingen iOS

Voor je dit kunt doen moet je verbonden zijn met het Wi-Fi netwerk, open daarna Instellingen ▸ Wi-Fi. Tap (tik) op de i-knop naast de naam van het netwerk. Selecteer in het bekomen venster de optie ‘Vergeet dit netwerk’. iOS zal de verbinding verbreken en het netwerk verwijderen uit je persoonlijke lijst. Uiteraard kun je ten alle tijden je weer opnieuw aanmelden met dit netwerk.

Meer over Netwerk kun je hier terugvinden.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Ronald 19 juni 2015 om 13:41

    In OSX kan ik dit altijd doen via de netwerk instellingen, dus ook als ik niet met het betreffende netwerk verbonden ben. Hoe kan ik dit op iOS doen?

  • Wesley Fabry 19 juni 2015 om 14:58

    @ronald dat is niet mogelijk, wel door je gehele netwerkinstellingen te wissen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in. Goed om te weten: wis je ze op je Mac, dan wordt dit via iCloud gesynchroniseerd met je iOS apparaten en daar dus ook verwijderd..

Een reactie toevoegen: