19 januari 2016

adviOS: Energiebesparingsmodus en enkele handige batterij tips

batterij icoon iOS

Een van de (waarschijnlijk) meest nuttige updates na iOS 9 in de gele batterij van iPhone. De gele batterij maakt het namelijk mogelijk dat je iPhone in de energiebesparingsstand gezet kan worden.

Smartrepair legt uit hoe je deze nieuwe functie het beste kan instellen en deelt nog enkele handige batterij besparingstips!

De energiebesparingsmodus / energiebesparingsstand

In de energiebesparingsstand wordt stroomverbruik verminderd totdat je in de gelegenheid bent om jouw toestel op te laden. Als deze optie is ingeschakeld moet je rekening houden dat verschillende taken minder vaak uitgevoerd of uitgeschakeld worden. Denk aan e-mail ophalen, apps op de achtergrond verversen, automatisch downloaden en verschillende visuele effecten.

Energiebesparingsmodus batterij op iPhone

Automatisch inschakelen
De energiebesparingsmodus vraagt bij een accu van 20% of het ingeschakeld moet worden. Het is aan te raden om de energiebesparingsmodus aan te zetten wanneer je een dag op pad gaat zonder oplader. Hou er dan rekening mee dat taken minder vaak uitgevoerd worden.

Batterij vervangen
Gaat jouw batterij ook snel leeg of wordt het warm tijdens gebruik of opladen? Grote kans dat de batterij defect is. Het is belangrijk dat je altijd gebruik maakt van originele opladers en jouw telefoon niet in te warme en vochtige ruimtes legt. Smartrepair vervangt met een snelle reparatieservice een batterij van een iPhone. Voor een iPhone reparatie Utrecht, Almere, Tilburg of andere stad ben jij al aan het juiste adres bij Smartrepair.

Batterij besparingstips
Om de levensduur van de batterij van jouw iPhone te verlengen geven wij graag een aantal tips:

• Gebruik een donkere achtergrond
Door het toepassen van een donker scherm hoeft het amoled-scherm minder vermogen nodig om felle kleuren weer te geven.

• Schakel GPS, WiFi en Bluetooth uit wanneer je het niet gebruikt
Wanneer de functies aan staan maar niet worden gebruikt zal jouw iPhone continu op zoek zijn naar signalen waar een verbinding mee kan worden gemaakt.

• Schakel jouw iPhone uit en weer aan
Door jouw iPhone uit te schakelen schakel je eventuele actieve achtergrondprocessen uit wat vermogen kan vragen van jouw batterij.

• Gebruik een statische achtergrond
Gebruik een achtergrond die niet beweegt of meebeweegt.

• Stel een korte schermvergrendeltijd in
Door een korte schermvergrendeltijd in te stellen schakelt jouw telefoon eerder uit wanneer jij het niet gebruikt. Dit kan veel batterij besparen!

automatisch slot in iOS

• Sluit applicaties volledig af
Klik twee keer snel op de home button en alle actieve vensters worden weergegeven. Sluit ze vervolgens af wanneer je ze niet gebruikt door naar boven te vegen.

• Gebruik originele opladers
Niet originele opladers kunnen er voor zorgen dat de kwaliteit van jouw batterij sterk naar achteren gaat. Kies er daarom voor om altijd gebruik te maken van originele opladers.

• Laat de batterij nooit helemaal leeg lopen
Een Lithium-ion batterij kan flink beschadigen wanneer deze helemaal leeg is. Bijladen is beter dan wachten!

• Verlaag de helderheid van uw scherm
Hoe helderder het scherm, hoe meer batterij het gebruikt.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!