30 mei 2012

iOS: Het automatisch openen van de YouTube app uitschakelen

De iPhone, iPod Touch en iPad bied tal van mogelijkheden op gebied van video en muziek. Wanneer je een grote fan bent van YouTube kan je dankzij de standaard aanwezige iOS applicatie naar hartelust grappige filmpjes, muziekclips, enzovoorts bekijken.

Echter kan het in sommige gevallen als irritant worden ervaren. Wanneer je bijvoorbeeld met behulp van de twitter applicatie een YouTube video wilt bekijken zal deze automatisch worden geopend in de YouTube applicatie van iOS. Niet echt een groot probleem, echter kunnen sommige dit vervelend vinden omdat ze bijvoorbeeld de twitter applicatie verlaten. Dit kan ook het geval zijn in Mobile Safari, wanneer je op een YouTube link tapt zal je Safari verlaten en de YouTube applicatie wordt geopend.

Om dit proces ongedaan te maken kun je met behulp van de beperkingen in iOS deze actie stoppen. Volg onderstaande procedure om de beperking in te schakelen.

Je vindt de ‘Beperkingen’ functie terug in het in menu:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, tap hiervoor op ‘Schakel beperkingen in’. Om deze functie te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de beperkingsinstellingen. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt dien je het device naar ‘factory default’ te herstellen.

Schakel in het instellingensmenu van beperkingen de YouTube functie uit, dit zal er voor zorgen dat er geen YouTube video's meer worden geopend in de YouTube applicatie. Er is echter wel één nadeel aan deze functie, door deze beperking uit te voeren zal de YouTube applicatie worden verborgen in iOS. Omdat YouTube een eigen mobiele versie heeft van hun website is het dus eenvoudig om video's te zoeken en te bekijken via Mobile Safari. Door YouTube weer in te schakelen in het beperkingen-menu zal de applicatie weer terug getoond worden in iOS.

Meer tips over beperkingen kun je hier terugvinden.

Via: StackexchangeReacties


  • Louis vD

    30 mei 2012 om 10:19

    De (officiële) Twitter app opent bij mij een Youtube video altijd al binnen het eigen scherm, zowel op de iPhone als op de iPad.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!