31 mei 2015

iOS: Snel navigeren en acties uitvoeren in Mail

mail icon iOS

De Mail applicatie in iOS is overzichtelijk en handig in gebruik. Naast iCloud mail kun je ook je Google, Microsoft, maar ook je eigen account toevoegen.

In onderstaand overzicht bespreken we enkele handige veegbewegingen en instellingen die je sneller doen navigeren in Mail en je de mogelijkheid bieden om meerdere opties en acties uit te voeren.

Zoeken
Zoeken in je inbox kan erg eenvoudig, open je inbox en veeg met één vinger omlaag in het inbox overzicht, onmiddellijk wordt het zoekveld geactiveerd en kun je naar hartelust zoeken op afzenders, onderwerpen en inhoud.

Verversen
Wil je snel controleren of er nieuwe e-mailberichten zijn dan kun je met één vinger omlaag vegen, dit is inderdaad dezelfde handeling als zoeken, maar als je verder naar beneden 'trekt' dan zal je merken dat de Mail applicatie zoekt naar nieuwe e-mailberichten.

Mail bewegingen iOS

Markeren, verwijderen, verplaatsen en meer
Open de inbox en je ziet een overzicht van al je emailberichten. Veeg met één vinger kort van rechts naar links over de e-mail. Er openen zich meerdere opties zoals markeer, prullenmand en meer. Veeg je kort van links naar rechts dan kun je dit e-mail bericht markeren als (on)gelezen. Deze bewegingen kun je aanpassen via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ Veegopties

extra opties activeren in Mail

Snel een e-mailbericht verwijderen
In bovenstaande procedure zie je hoe je een bericht kunt verplaatsen naar de prullenmand (verwijderen), dit kan nog sneller. Veeg 'langzaam' van rechts naar links over een e-mail in het overzicht om hem onmiddellijk te verwijderen.

Ga terug
Net zoals in Safari en andere applicatie kun je met één veegbeweging terugkeren naar de vorige 'pagina'. In Mail kan dit ook, veeg met één vinger vanaf de linkerkant van je scherm naar rechts om terug te keren.

mail overzicht in iOS

Het toetsenbord verbergen
Het toetsenbord kan soms in de weg zitten bij het opstellen van een e-mailbericht. Om deze dan te verbergen volstaat het om te tappen (tikken) op een witruimte boven het toetsenbord en dan onmiddellijk omlaag te vegen.

Zoeken in Mail tijden opstellen bericht
Mocht je een e-mailbericht aan het opstellen zijn en je moet even terugkeren naar een andere Mail dan kan dat vrij eenvoudig. Tap op de bovenste balk van het bericht en sleep deze naar beneden, het bericht wordt onderaan je scherm geplaatst. Door er opnieuw op te tappen open je hem weer.

nieuw bericht aanmaken in Mail

E-mailadres verplaatsen
Wil je liever toch een blinde kopie versturen naar iemand in plaats van een kopie, dan kun je eenvoudig het e-mailadres verplaatsen. Tap gedurende enige momenten op het e-mailadres in het veld en sleep deze naar een gewenste positie. Zo kun je makkelijk switchen tussen: aan, kopie of blinde kopie.

verplaatsen in Mail

Concepten raadplegen
Meerdere concepten? Je kunt ze raadplegen door enige momenten te tappen op het 'Nieuw e-mailbericht' icoon, onmiddellijk worden de actieve concepten geopend.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!