11 april 2013

iOS: Drie handige tips voor de Agenda app

Agenda iCon iosMet behulp van de standaard Agenda applicatie in iOS kun je snel en eenvoudig afspraken toevoegen, bekijken en delen met derden. Dankzij iCloud worden alle gegevens gesynchroniseerd met andere Apple apparaten waaronder iPhone, iPad, Mac, enzovoorts. Onderstaande drie handige tips verbeteren het gebruik van de Agenda applicatie in iOS.

Vandaag

Met behulp van de verschillende weergaven in Agenda kun je snel en eenvoudig een gehele maand bekijken. Daarnaast kun je ook de lijstweergave activeren om alle afspraken in chronologische volgorde te bekijken.

Wanneer je in de maandweergave de verschillende afspraken aan het bekijken bent kun je snel naar de huidige dag terugkeren door op de knop 'Vandaag' te tappen. Onmiddellijk word je dan teruggebracht naar de huidige dag.

vandaagagenda

Navigeren doorheen de maanden

Via de maand-weergave kun je snel en eenvoudig alle afspraken bekijken per maand. Een dag met afspraken wordt gekenmerkt met een bolletje onder het nummer van de dag. Met behulp van de pijlknoppen naast de maand kun je snel navigeren naar de vorige of volgende maand. Wanneer je deze gedurende enige momenten indrukt kun je snel navigeren door de maanden. Deze zullen namelijk versneld worden weergegeven.

snelvooruitagenda

Nieuwe afspraak

Uiteraard voeg je een afspraak toe door middel van de plus-knop. Zo kun je een datum, omschrijving, tijd, enzovoorts worden toegevoegd. Echter kan het nog sneller. Zo kun je een afspraak onmiddellijk op een datum toevoegen. Tap gedurende enige momenten op een datum in de maandweergave en automatisch wordt er een nieuwe afspraak aan gemaakt. Hier kun je dan een omschrijving en tijd toevoegen.

snelafspraaktoevoegen

Meer tips over Agenda kun je hier terugvinden.


 • nico

  11 april 2013 om 10:08

  Geef mij maar de app week cal… Apple doet veel dingen goed maar de kalender vind ik waardeloos alleen het dag overzicht werkt goed.

 • Bor

  11 april 2013 om 10:46

  Wat een faal-artikel is dit :’) “handige tips” zijn gewoon de drie knoppen die in de main interface al in beeld zijn.

  Misschien kunnen jullie ook een artikel “twintig handige tips voor de iPhone” publiceren met daarin 1) De home button, 2) De volumeknoppen en 3) De aan-/uitknop.

 • Rob

  11 april 2013 om 11:48

  inderdaad Week Cal is stukken beter!

 • Daan

  11 april 2013 om 12:04

  @ Bor, de beginnende iOS gebruiker heeft zeker wat aan deze tips. Niemand verplicht je tot lezen, de mannen doen hun best om iedere daf hier wat neer te schrijven. Je zou beter dankbaar zijn in plaats van mis plaatste commentaar te geven

 • Rutger

  11 april 2013 om 12:04

  Daarnaast is nog een andere handige optie bij de iOS cal app dat je het scherm kun draaien (mits vergrendeling uitgeschakeld is) en er dan een weergave van een aantal dagen worden gegeven. Hierin kun je naar boven en beneden scrollen om de gehele dag te bekijken. Ook is er van links naar rechts te scrollen om de verschillende dagen te bekijken.
  De app schiet vanzelf naar de eerste afspraak op die dag.

 • lacsap65

  11 april 2013 om 12:05

  Gebruik al een tijdje Tempo Smart Calendar. ( US Store ). Echt de moeite waard.

 • Rob

  11 april 2013 om 16:52

  Ook de beginnende iphone gebruiker heeft iets aan het commentaar hierboven. De standaard agenda app is gewoon niet handig, er zijn betere oplossingen.

 • Noortje Wester

  11 april 2013 om 20:45

  Ik ben het ermee eens dat deze info niets vernieuwends heeft. En de reactie over het kantelen? Sorry zo weet ik er ook nog wel een paar.Maar ik heb toch nog een vraag welke andere agenda werkt met Cloud?Dit vindt ik wel een must. Uiteindelijk houdt dit wel alle agendas waar dan ook up to date.

 • Jan Willem

  11 april 2013 om 22:23

  Heb gewerkt met WeekCal, maar deze al gauw omgewisseld door Easy Calender wat echt een top-app. De Apple kalender kan je beter links laten liggen. Geen fatsoenlijk overzicht uit te krijgen.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!