23 juli 2013

iPad: Camera functie raadplegen vanuit het toegangscherm

iphone-camera-icon-1Nu heel Nederland en België 'vakantie' hebben zal het je vast zijn opgevallen dat er best wel wat mensen fotograferen met behulp van hun iPad. Met een iPad mini lijkt het ons nog wel handig, met de iPad Retina een stuk minder. Helaas is het niet mogelijk om via het toegangsscherm van de iPad de camera applicatie te starten.

Hiervoor dien je de iPad te ontgrendelen en vervolgens de app te starten. Toch is het mogelijk om via het toegangsscherm de camerafunctie te starten. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Activeer Siri via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri om gebruik te kunnen maken van de camera applicatie in het toegangsscherm. Schakel de iPad in sluimer stand en hou de thuisknop gedurende enige momenten in gedrukt.

siricamera

Siri wordt geactiveerd en spreek het commando 'Take picture' of 'Take photo' uit. Vervolgens wordt de camera applicatie geopend en kun je onmiddellijk deze applicatie gebruiken en foto's maken. Dit 'probleem' is van tijdelijke aard, want in iOS 7 kun je vanaf het iPad toegangsscherm wel de camera-functie activeren via het control-center.

Deze tip werkt alleen op een iPad Retina (3 en 4) en iPad mini

Meer over Siri kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!