22 juli 2013

Vijf iOS apps om een persoonlijke ansichtkaart te maken op vakantie

Mail IconnVeel zijn momenteel op, of gaan binnenkort lekker op vakantie. Misschien heb je al een leuke ansichtkaart vanaf het vakantie adres mogen ontvangen in de brievenbus. Voor degene die nog op vakantie gaan vertrekken en graag de thuisblijvers willen verrassen met een persoonlijke en leuke vakantiekaart is het zeker aan te raden de onderstaande applicaties eens te bekijken.

Met behulp van je iPhone en je vakantiefoto's kun je een leuke en persoonlijke ansichtkaart maken en versturen. Het voordeel hiervan is dat je overal ter wereld met behulp van een (gratis) internetverbinding een kaart kan aanmaken en versturen. De kaart wordt meestal verstuurd vanuit Nederland, België of EU waardoor de prijs van de verzendkosten worden beperkt.

Postagram Postcards

Wanneer je opzoek bent naar een leuke ansichtkaart dan zijn de ansichtkaarten van Postagram zeker de moeite waard. Naast een leuke vakantiekaart kan de ontvanger de foto er ook uit duwen en bewaren. Zoals de naam al doet vermoeden is het hele idee geïnspireerd op 'Instagram'. Log in met je Instagram of facebook account en je kan onmiddellijk een leuke kaart aanmaken. Selecteer een foto, schrijf er een kort berichtje bij en vul de gegevens in. De kaart wordt 'onmiddellijk' verstuurd en wordt binnen de 5 werkdagen bezorgd bij de ontvanger. Het is zeker het proberen waard, want nu krijg je 3 kaarten gratis om te versturen. De prijzen om een kaart te versturen wereldwijd kosten $1,99 (binnen de USA slechts $0,99).

Postagram: Photo Postcards
Postagram: Photo PostcardsCategorie: Travel, Photo & Video
Ontwikkelaar: Sincerely Inc.
iPad & iPhone  4+  39 MB DOWNLOAD GRATIS

Send Me

Met behulp van de SendMe applicatie kun je vrij goedkoop een leuke ansichtkaart maken. Je betaald €1,99 voor een kaart binnen Europa en € 2,25 wereldwijd. De applicatie is vrij eenvoudig en heeft helaas nog een oude interface (iPhone 4). Je selecteert een foto uit je filmrol, Facebook of Instagram. Snel zet je er een frame omheen en vult een persoonlijke boodschap in op de achterkant . Afrekenen kun je met behulp van Paypal of coupons die je in de app kunt aanschaffen. De kaart wordt binnen één werkdag verwerkt en opgestuurd naar de ontvanger. Ondanks de verouderde interface kun je wel snel en goedkoop een kaart versturen.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

sendme

Cards Apple

Ook Apple kon niet achterblijven en heeft samen met iOS 5 de 'Cards' applicatie uitgebracht. Met behulp van deze applicatie kun je een leuke wens- of ansichtkaart aanmaken en deze versturen met behulp van je Apple ID. Je kan kiezen uit verschillende thema's en voorbeeld kaarten die je naar eigen wens kunt aanpassen. Je hoor het al, deze applicatie is uitgebreid, maar het versturen van de kaart is opmerkelijk duurder. Gemiddeld kost jou kaartje €4,49 inclusief verzending. De kaart wordt binnen één werkdag verwerkt en verstuurd, je ontvangt een push notificatie wanneer de kaart is bezorgd bij de ontvanger. Deze dienst is aan de dure kant, maar je krijgt er wel de Apple kwaliteit.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

cardsapple

KaartWereld van PostNL

PostNL heeft naar de kaartwereld website ook een eigen applicatie. Op het eerste zicht is deze vooral bedoeld om standaard wenskaarten mee te versturen. Echter kan de app ook gebruikt worden om je eigen postkaart te ontwerpen en te versturen. Download hiervoor de applicatie en selecteer de optie 'Kaart met je eigen foto's'. Kies vervolgens een foto uit je filmrol of maar hem ter plaatse met je camera. Vervolgens kun je er een persoonlijke boodschap en adres aan toevoegen. Wanneer je de kaart voor 19 uur (Nederlandse tijd) wordt aangemaakt wordt deze dezelfde dag nog verstuurd. Vanaf €2,95 (verzending Nederland) kun je al een kaart versturen inclusief verzendkosten.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

kaartpostnl

bpost Mobile Postcard

Ook aan onze Belgische lezers hebben we gedacht. Wanneer je in België woont is het zeker en vast aan te raden om de bpost postcard applicatie te downloaden. Net zoals bovenstaande applicatie kun je eenvoudig een foto toevoegen aan een postkaart en deze voorzien van een leuke persoonlijke boodschap. Voor een kaart incl verzending in België betaal je €2,39. Daarnaast kun je ook nog voordelig credits kopen waarbij je een korting ontvangt op het versturen van een kaart.

bpost Mobile Postcard
bpost Mobile PostcardCategorie: Shopping, Lifestyle
Ontwikkelaar: bpost
iPad & iPhone  4+  35 MB DOWNLOAD GRATIS

bpostkaart

Greetz

Naast de vijf bovenstaande applicaties kun je ook nog gebruikmaken van de Greetz-applicatie. Die je kunt terugvinden in de iOS App Store. Deze geeft je ook de mogelijkheid om persoonlijke kaarten te ontwerpen en te versturen voor een bepaald bedrag. Meer info vind je hier terug.

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jonas Fabry

  22 juli 2013 om 11:18

  Dat is een leuke mail icon! ;)

 • Joffrey K

  22 juli 2013 om 11:51

  Ik mis er nog één: iFotoPrinter
  Zelf gebruikt in Amerika, werkt erg makkelijk :)

 • marco

  22 juli 2013 om 15:05

  Meeste wordt vanuit Nederland verstuurd. Tsja. Je wordt niet meer geloofd als je zegt in ben in Brazilië ..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!