22 juli 2013

Problemen bij het afsluiten van iTunes

ITunes_11_LogoDe laatste tijd krijgen we meerdere klachten binnen dat sommige Mac gebruikers problemen ondervinden met iTunes sinds de OS X 10.8.4 update. Het probleem is dat iTunes niet afgesloten kan worden. Wanneer je iTunes probeert af te sluiten via de cmd⌘ + Q, geforceerd of via terminal (killall itunes) zal deze afsluiten en onmiddellijk weer opnieuw opstarten.

Hierdoor is het onmogelijk om iTunes af te sluiten en dit is uiteraard erg vervelend. Gelukkig is er wel een oplossing voor dit probleem en deze kun je hieronder terugvinden.

• Open 'iTunes'
• Klik op de menuoptie 'Store' in de menubalk
• Selecteer de optie 'Schakel genius uit'
• Herstart vervolgens je Mac

geniusuit

Zodra je Mac opnieuw is opgestart open je opnieuw iTunes en schakel je Genius weer opnieuw in via Store ▸ Schakel genius in. Activeer deze met je Apple ID en wacht op het activatie proces. Vervolgens kun je iTunes weer afsluiten via cmd⌘ + Q of de menu optie: geforceerd.

Mocht bovenstaande oplossing niet helpen is het aan te raden op de iTunes Store cache te legen dit doe je via iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ Stel cache opnieuw in en herhaal eventueel bovenstaande procedure.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  22 juli 2013 om 11:02

  Omgekeerd kan ook…… Ik heb juist problemen met opstarten, zowel op mijn 13″ MacBook Pro medio 2012 en mijn Mac mini medio 2011. Het iTunes icoon in het dock blijft dan vrolijk springen en de strandbal doet zijn best…. Geforceerd stoppen is dan de enige mogelijkheid, waarna iTunes als een razende Roeland normaal opstart. Dit fenomeen lijkt zich random voor te doen, want dagen gaat het goed en dan opeens heb je er elke dag last van…

 • Dirk

  22 juli 2013 om 23:56

  Ik heb Genius niet eens aan staan en ik heb het ook. Is het dan de bedoeling dat ik hem aanzet? Want dat heb ik ook geprobeerd maar blijf het houden..

 • albert

  16 december 2015 om 15:51

  Sinds el capitan heb ik dit probleem ook,
  Steeds zie ik het opstarten van iTunes in de veilige modus.
  Ik heb Genius uitgezet, Ik gebruik ITunes nooit.
  Waarom word in daar lastig mee gevallen?
  Wat voor een systeem architect hebben ze daar bij Apple? Zeker iemand van Microsoft overgenomen! (Ik bedoel, ik ben daar echt boos over).

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!