17 mei 2012

iPhoto: Foto’s bewerken in een externe editor

Voor het beheren van foto's is iPhoto de oplossing voor het grootste gedeelte van alle Mac OS X gebruikers. De applicatie voorziet in een groot aantal basis features voor het bewerken van foto's. Wanneer je net ietsje meer wilt zoals bijvoorbeeld een tekst toevoegen of iets dergelijks dan kun je daarvoor applicaties zoals Photoshop en Voorvertoning gebruiken.

Het is in iPhoto mogelijk om direct vanuit de applicatie een foto te openen in een externe editor. Op het moment dat je hiervan gebruik maakt zal van de foto automatisch een kopie worden gemaakt en zal deze geopend worden in de externe editor.

Je kunt de externe editor instellen met behulp van de iPhoto voorkeuren:

iPhoto ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ optie: Bewerk foto's

Selecteer de optie 'In programma' en selecteer in het open dialoogvenster de applicatie die je als externe editor wilt gebruiken voor het bewerken foto's.

Ga hierna naar je foto bibiliotheek en selecteer een foto, met behulp van de secundaire muisknop (cmd⌘ + muisklik) krijg je toegang tot het contextmenu. Selecteer de optie 'Bewerk in extern programma' om de foto te openen in de externe editor.

Nadat de foto is bewerkt, sluit je de applicatie en automatisch zal de bewerkte foto verschijnen in de iPhoto bibliotheek.

Het is niet mogelijk om Aperture als externe editor gebruiken omdat deze gebruik maakt van een database structuur.Reacties


  • macboekje

    19 mei 2012 om 3:33

    In iPhoto 09 vind je deze functie niet onder Geavanceerd, maar onder Algemeen > Bewerk foto en daar de derde optie.Handige tip, waarvoor mijn dank.

  • Henk Staalsmid

    8 maart 2013 om 11:44

    Bedankt voor de tip, heeft me veel zoeken bespaart

Een reactie toevoegen: