4 april 2010

Foto slideshows exporteren met behulp van iPhoto

iphoto-library-png

Op iedere Mac kan je met iPhoto, iMovie en Aperture fantastisch mooie slideshows maken. Doordat we hier te maken hebben met Mac specifieke software is het voor Windows gebruikers niet deze mogelijkheid om de Slideshows te bekijken.

Toch is hiervoor een simpele oplossing, je kan namelijk vrij simpel de slideshow exporteren met behulp van iPhoto. Een slideshow geëxporteerd als Quicktime movie kan je op iedere Windows computer met Quicktime geïnstalleerd afspelen.

iPhoto heeft standaard de mogelijkheid ingebouwd om je foto slideshow te exporteren naar een video bestand. Je kan deze export functie terugvinden het iPhoto menu ▸ Archief ▸ Exporteer, selecteer in het venster de sectie 'diavoorstelling'.

Je hebt de keuze om de slideshow te exporten in een geoptimaliseerd formaat voor iPod, iPhone, TV, computer of MobileMe. Eventueel kan je ervoor kiezen om de slideshow automatisch toe te voegen aan iTunes.

Bij het exporteren van de slideshow (diavoorstelling) worden de instellingen (muziek, effecten, titel) die je hebt ingesteld automatisch verwerkt in het video bestand.

slideshow-exportReacties


 • Huub

  7 april 2010 om 23:39

  Bij ‘afsluiten’ iPhoto komt er een melding in beeld voor slecht 1/10 van een seconde. Weet iemand hoe ik deze melding kan lezen?

 • Kees

  12 juni 2010 om 15:39

  Kun je een diavoorstelling ook gewoon op een beamer of 2escherm weergeven zonder synchrone weergave in te stellen?

 • Jose

  5 september 2010 om 22:24

  Maar hoe krijg ik nou mijn diavoorstelling op een DVD????

 • Ellen

  30 oktober 2013 om 14:23

  Dank, lekker duidelijk uitgelegd:) In 2011 had ik al eens een film van iPhoto geëxporteerd naar iTunes, maar ik was vergeten hoe. Vandaag heb ik weer een iPhoto slideshow geexporteerd naar iTunes en deze wil ik graag op mijn iPad krijgen. Kun je me uitleggen hoe ik dat dat moet doen? Bij voorbaat dank. ellen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!