8 januari 2015

iPhoto: Wijzig de datum en tijd van foto’s

Wie veelvuldig gebruik maakt van iPhoto die sorteert vast en zeker wel eens op datum. Niets is zo leuk om de foto’s in een gebeurtenis of album te sorteren op datum. Zo krijg je een mooi overzicht van je gehele vakantie of zelfs jaar.

Het kan voorkomen dat sommige foto’s niet beschikken over een datum en tijd. Dat is erg vervelend, dit kan zijn omdat de camera de datum niet heeft toevoegt of dat er een foutieve datum is opgegeven. Gelukkig kun je dit eenvoudig aanpassen met behulp van de onderstaande stappen.

Open iPhoto en navigeer naar de foto waar een datum aan toegevoegd moet worden. Klik in de menubalk op 'Foto' en selecteer de optie 'Wijzig datum en tijd'.

wijzigdatum-iphoto

Vervolgens kun je een datum en tijd opgegeven en toepassen door op de knop 'Pas aan' te klikken. Uiteraard kun je dit foto per foto doen, maar wanneer je meerdere foto’s selecteert kun je onmiddellijk de datum van al deze foto’s aanpassen in één keer.

Meer over iPhoto kun je hier terugvinden.Reacties


 • TaxNL

  8 januari 2015 om 18:41

  Kijk, dat is nog eens een goede tip! Ik heb na het importeren van een aantal foto’s van mijn huis serves de datum op 2065 staan van de geïmporteerde foto’s. Dat stoort enorm bij overzichten.
  Goed dat ik nu kan corrigeren!

  Prima jongens!

 • Eric

  8 januari 2015 om 19:20

  @taxnl wat natuurlijk voor de één een goede tip is, kan voor de andere een niet zo’n bruikbare tip zijn. Dat is het leuke aan appletips, er is voor iedereen altijd iets interessants.

 • Dennis

  20 mei 2017 om 9:38

  Helemaal geen handige tip want triest van Apple dat dit nodig is. Waarom is Apple niet in staat (of niet bereid) gewoon de aanmaakdatum aan een foto te hangen. Waarschijnlijk omdat ze iedereen in icloud willen duwen. Foto’s archiveren is een ramp bij Apple

 • Wesley Fabry

  20 mei 2017 om 9:54

  iPhoto wordt niet meer ondersteund of doorontwikkeld door Apple, daar is niets meer aan te doen. Als je niet wil overstappen op Foto’s is dat je volste recht, maar je kan dan wel niet klagen over het oude programma dat niet meer goed funtioneert. Foto’s kun je ook prima gebruiken zonder iCloud: https://www.appletips.nl/fotos-voor-os-x-gebruiken-als-iphoto-zonder-icloud-fotobibliotheek/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!