8 januari 2015

NieuwsPrijsverhoging voor apps in de App Store door nieuwe BTW-regeling

logo mac app store

Wie goed heeft opgelet zal gemerkt hebben dat de prijzen in de App Store verhoogd zijn. Helaas heeft Apple een prijsverhoging moeten doorvoeren in Europa met betrekking tot de BTW. Eerder hanteerde Apple slechts één BTW tarief voor alle EU-landen, maar door een nieuwe wetgeving was dit niet meer mogelijk.

Apple moet nu het BTW tarief hanteren dat bij het land hoort. Dit houdt in dat in de meeste EU-landen de prijs van een App is verhoogd. De verhoging lijkt mee te vallen, in plaats van €0,89 betaal je vanaf nu €0,99.

Verder worden de prijzen steeds verhoogt met €1, dit houdt in dat een app de prijs 0,99 / 1,99 / 2,99 / 3,99 /4,99 / etc kan krijgen. Voor 'goedkope' applicaties is het verschil niet zo extreem groot, maar een 'dure' applicatie kan het toch al snel om enkele tientallen euros gaan.

prijswijziging

Dit maal kunnen we boos zijn op Europa in plaats van Apple, de prijsverhoging werd Apple (naar eigen zeggen) opgelegd. Maar niet getreurd, hier op appletips kun je dagelijks de beste gratis en afgeprijsde applicaties bekijken voor zowel iOS als OS X. Dit overzicht wordt meerdere malen per dag geupdate, klik op onderstaande links om de overzichten te bekijken.

Gratis/afgeprijsd in de iOS App Store
Gratis/afgeprijsd in de Mac App Store

Apple is op dit moment prijsverhoging aan het uitvoeren, dit houdt in dat sommige applicaties nog een 'vreemde' prijs hebben zoals bijvoorbeeld €3,44 of €1,14.Reacties


 • Roko

  9 januari 2015 om 11:06

  Gaan de Apple store/product prijzen dan ook op lokale btw aangepast worden?

 • Wesley Fabry

  9 januari 2015 om 11:37

  @Roko neen, hier is de BTW al goed verrekend. Net zoals in de iTunes Store voor muziek en film.

 • Filip

  9 januari 2015 om 13:06

  Boos zijn op Europa? Ik ben boos omdat de betaalde BTW niet naar ons eigen land kwam, maar naar Ierland of Luxemburg ging!

 • Kees Jurgens

  9 januari 2015 om 16:05

  De verhoging lijkt mee te vallen?
  Van 15% (Luxemburg) naar 21%(NL) zou een prijs van € 0,94 inhouden. Geen € 0,99

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!