1 oktober 2011

iTeacherbook: Een iOS app speciaal voor docenten

Iets meer dan een maand geleden hebben wij de iStudiez Pro applicatie gereviewd waar wij heel erg enthousiast over waren. Sinds kort hebben de makers van iStudiez Pro een nieuwe applicatie in de app store beschikbaar namelijk, iTeacherbook een applicatie voor docenten.

Met iTeacherbook zijn de rollen omgedraaid de applicatie is voor niet voor studenten maar voor docenten. In iTeacherbook kunnen docenten in de gaten houden wat voor huiswerk er is opgegeven, welke leerlingen erin de klas zitten en welke lessen er moeten worden gegeven.

Welke lessen geef ik vandaag?

Wanneer de applicatie wordt gestart verschijnt 'Today'. In dit overzicht (zoals deze ook aanwezig is in iStudiez Pro) vind je alle lessen die gegeven moeten geven, inclusief details zoals lokaal nummer, hoelang de les nog duurt.

Als de les is begonnen zie je een pijltje naar beneden staan met 'Now'. Daaronder vind welke klas het betreft en rechtsonder hoelang de les nog duurt. Als je op het vakje klikt vind je nog meer details. Met behulp van de knop 'Attendance' kun je registreren of een leerling aan of afwezig is, te laat is of niet naar de les kon komen. Eventueel kunnen er ook lessen worden verwijderd.

Overzicht van alle lessen

Bij 'Calender' vind je een overzicht van een maand met alle lessen die moeten worden geven. Ook kun je je iPhone of iPod Touch in Landscape mode houden zodat er geswiped kan worden tussen de verschillende dagen waarop les moet worden gegeven.

In de kalender optie is het ook mogelijk om een opdracht toe te voegen en te bekijken. Wanneer er een opdracht voor een bepaalde dag is opgegeven verschijnt er een paperclip bij de datum. Tevens wordt er aangeven of er een toets, examen of opdracht gepland is.

Opdrachten plannen

Als docent is het mogelijk om opdrachten en toetsen in te plannen. Zo kun je een opdracht toewijzen aan een bepaald aantal studenten, de vervaldatum en de status van een opdracht (Opdracht opgegeven, Opdracht toegewezen aan studenten, Opdrachten ingeleverd en Opdracht teruggeven aan studenten met uitslag).

Bij 'Assignments' vind je een overzicht van alle opdrachten. En de voortgang per opdracht.

Planner

Als laatste is er een planner aanwezig. In de planner kun je een periode toevoegen dat je les geeft aan een bepaalde klas. Ook kun je hier vakanties en studenten toevoegen. Bij studenten krijg je een overzicht van alle studenten en kun je zien of zien of de studenten aanwezig zijn geweest. Aan deze informatie kun extra informatie zoals een leerlingnummer, email, telefoonnummer en een foto worden toegevoegd.

iTeacherbook is weer een hele handige en complete applicatie voor docenten. De applicatie is momenteel alleen beschikbaar voor de iPhone en iPod Touch en zal misschien in de toekomst ook voor de iPad en Mac beschikbaar zijn.

Helaas is de applicatie alleen nog maar beschikbaar in het Engels en is voor €3,99 verkrijgbaar in de app store.Reacties


  • sypie

    1 oktober 2011 om 21:12

    Handig zou zijn als er voor de gehele school een pakket is, denk maar aan Magister. Magister heeft een pakket voor de gehele school én ook een iOS applicatie.

  • JWB

    2 oktober 2011 om 15:10

    Met sypie eens: een dergelijke app werkt alleen als de leerlingendatabase eraan hangt, zoals bij Magister, inclusief app. Hoe mooi elk initiatief er ook uit ziet een standalone app werkt simpelweg niet (tenzij de school geen Magister-achtige tool heeft)

Een reactie toevoegen: