1 oktober 2011

iFixit: Zelf je Apple producten repareren…

Het kan iedereen overkomen, tijdens het gebruik van je iPhone glipt deze uit je handen op de grond. Vaak heeft een dergelijke actie schade aan het scherm tot gevolg. Na een belletje met Apple kom je er achter dat dit niet onder de garantie valt. Natuurlijk zijn er meerdere reparatie centra in Nederland te vinden die het scherm tegen betaling willen vervangen. De prijzen liggen daarbij gemiddeld (vrij hoog) tussen de 150 en 200 €.

Wanneer je een beetje handig bent kun je ook proberen zelf je iPhone te repareren. Het repareren van Apple producten word stapsgewijs op de website van iFixit.com vakkundig uitgelegd.

Op iFixit vind je gedetailleerde beschrijvingen terug over het vervangen van beeldschermen, accu's, moederbord's, voor- en achterpanelen, camera's, microfoon's en nog veel. Je dient vanzelfsprekend wel voorzichtig te zijn en de stappen goed door te nemen. Bij iFixit is het ook mogelijk om de onderdelen te bestellen aangezien het een Amerikaans bedrijf is kan de verzending duur zijn en lang duren. Er zijn meerdere Nederlandse websites die de iPhone, iPad of iPod Touch onderdelen stukken voordeliger aanbieden. Voor Mac onderdelen kun je wel het beste terecht op iFixit.

Op iFixit zelf vind je hele uitgebreide handleidingen en een webshop waarbij je tools kunt kopen om bijvoorbeeld je iDevice mee te openen, het scherm van je Mac te verwijderen, het weghalen/installeren van een harddisk en nog veel meer. De handleidingen zijn voorzien van hele duidelijke en scherpe foto's. En alles word letterlijk stap voor stap in het Engels uitgelegd.

Het enige wat je nodig hebt zijn de materialen en heel veel geduld, maar wees vooral heel voorzichtig. Lees daarom ook de handleiding meerdere malen door en gebruik tijdens het repareren een computer of afgedrukte versie van de handleiding.Reacties


 • Harold

  1 oktober 2011 om 10:01

  Geweldige site en bron voor informatie. Laatst nog een SSD ingebouwd in hagel nieuwe iMac 21″ met instructies van iFixit…

 • Harold

  1 oktober 2011 om 10:01

  Geweldige site en bron voor informatie. Laatst nog een SSD ingebouwd in hagel nieuwe iMac 21″ met instructies van iFixit…

  Ze hebben ook een iPhone app trouwens… handig als je aan het sleutelen bent.

 • Koen

  1 oktober 2011 om 11:07

  moet je natuurlijk wel weten wat er precies stuk is… en dat weet je vaak pas als hij al bij een reparatie centrum is geweest. En voor dat onderzoek heb je dan al betaald.. dus kan je net zo goed daar blijven want met de verzendkosten van ifixit kom je op hetzelfde bedrag uit, dus kan je het net zo goed gewoon laten doen. ;)

 • sredlums

  1 oktober 2011 om 13:27

  ” tijdens het gebruik van je iPhone glipt deze uit je handen op de grond. Vaak heeft een dergelijke actie schade aan het scherm tot gevolg. Na een belletje met Apple kom je er achter dat dit niet onder de garantie valt”

  Euhm, daar heb je toch hopelijk geen telefoontje voor nodig, mag ik hopen?
  Als bij het afwassen een glas uit je handen valt, ga je dan met de scherven naar de winkel om het onder garantie te laten vervangen? :-S

 • Joost

  1 oktober 2011 om 13:46

  @sredlums

  Volgens mij staat het hier wat lomp geformuleerd; je belt dan neem ik aan met je verzekeraar en komt erachter of het in je inboedelverzekering zit of niet.

 • sredlums

  1 oktober 2011 om 22:54

  @Joost: een verzekering is dan ook heel wat anders dan een garantie…

 • ikke

  2 oktober 2011 om 0:48

  Heb via deze site de HD van mijn 27″ iMac vernieuwd (Seagate). Scheelde uiteindelijk wel bijna 200 Euro ! Alleen al voor de HD van 1TB durft men 286,90 Euro te vragen….dus zonder inbouw etc…. Nu zelf een andere (Western Digital) geplaatst voor 90 Euro ;)

 • Dirk

  2 november 2011 om 19:35

  ik heb het ook via ifixit gedaan, iphone 3gs voorkant vervangen (dus digitizer en lcd) onderdelen heb ik via een andere site, http://www.telefoon-onderdelenshop.nl was goedkoper want die rekenen geen verzendkosten, dus voor weinig zelf mn telefoon gemaakt :D

 • LEC

  31 januari 2012 om 17:37

  @sredlums : hee wijsneus wees blij dat iemand de moeite neemt om dit soort dingen gratis op een website te plaatsen, niemand zit hier te wachten op zulk commentaar!

 • srediums

  16 maart 2012 om 13:49

  @LEC : een beetje gemanierdheid zou je niet misstaan kereltje !

 • Jan Vermeulen

  5 mei 2013 om 9:48

  Ifixit.com is inderdaad geweldig. Je kunt stap voor stap elke reparatie volgen. Als je dit zelf wil doen heb je alleen vaak het probleem dat je wel het juiste onderdeel moet hebben en het juiste gereedschap, want anders loop je vast tijdens de reparatie. En inderdaad heel voorzichtig doen. Ik zit in de iphone reparatie business dus kan uit eigen ervaring zeggen dat je heel gemakkelijk een bandkabeltje kapot trekt of iets beschadigd waardoor bv. je wifi of geluid niet goed meer werkt. Zo kom je van de regen in drup, zeg maar.
  Dus: wees heel voorzichtig en lees de tutorials zeer aandachtig.

 • Davey Groothedde

  24 september 2013 om 16:15

  Idd handig artikel!

  iPhone’s repareren is namelijk niet zo moeilijk.

  Groeten Davey

 • Sonja

  23 maart 2015 om 17:03

  Ik heb mijn iPhone 6 scherm zelf vervangen met behulp van de handleiding en moest dus alleen een nieuw scherm. Die alleen al zijn erg prijzig maar ik heb er 1 gevonden voor € 129,95. Nu is ie weer als nieuw. Helemaal happy en trots op mezelf ;))

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!