27 juni 2011

iTerm2: Terminal applicatie met volledige schermweergave

Onder OS X 10.7 Lion is het eindelijk mogelijk om OS X Terminal te activeren in een volledige schermweergave. Hoewel Lion op korte termijn zal verschijnen kun je in de tussentijd ook gebruik maken van een alternatief voor de OS XTerminal applicatie die ook de volledige schermweergave ondersteund.

Het Google Code project ‘iTerm2’ is een freeware Terminal applicatie die naast de volledige schermweergave (cmd⌘+ enter) nog een groot aantal extra handige opties bezit die vooralsnog ontbreken in OS X Terminal.

De belangrijkste functies zijn het samenstellen van profiles, een transparante achtergrond en de mogelijkheid om schermen horizontaal (cmd⌘ + shift⇧ + D) en verticaal (cmd⌘ + D) te splitsen. Het splitsen van schermen kan ontzettend handig zijn bij het opsporen van problemen en het bekijken van logbestanden. Tevens is de applicatie voorzien van een handige zoekfunctie waarmee razend snel in de scherm output kan worden gezocht.

Met behulp van een aanpasbare toetscombinatie is het mogelijk om iTerm2 op ieder gewenst tijdstip te activeren ongeacht de applicatie waarin je op dat moment gebruik van maakt. Wanneer je veel gebruik maakt van OS X Terminal dan is iTerm2 zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken.

Meer informatie over de features van iTerm2 kun je lezen op:

http://www.iterm2.com/#/section/home

De applicatie kun je gratis downloaden op de onderstaande Google Code pagina:

http://code.google.com/p/iterm2/

Thomas bedankt voor de tip!Reacties


  • Lars

    27 juni 2011 om 14:04

    Nice, de fullscreen feature is wel erg prettig :)

Een reactie toevoegen: