16 januari 2012

iTunes Match eindelijk beschikbaar in Nederland

Eind december werd iTunes Match al gelanceerd in België en enkele andere omringende Europese landen. In Nederland bleef het iets langer stil, omdat eerst nog overeenstemming met Buma/Stemra moest worden geregeld. Vorige week werd bekend gemaakt dat deze onderhandelingen met succes waren afgerond.

Bij iTunes Match kun je voor € 24,99 per jaar al je gekochte muziek omzetten naar iTunes. Alle muziek is beschikbaar in de cloud in heeft de standaard iTunes kwaliteit van 256 kbps in het AAC formaat, zonder DRM. De muziek op je Mac die ook in de iTunes collectie aanwezig in komen automatisch beschikbaar in iCloud. Hierdoor zijn ze ook direct op je iDevices, deze dient hiervoor voorzien te zijn van iOS 5.

De nummer die niet worden herkend, worden geupload iCloud, let hierbij op dat de opslagruimte in minder wordt gebracht op je iCloud account.

Abonneren op iTunes Match kan via deze link: iTunes Match

Op dit moment hebben de iTunes Match servers het erg druk en kan het dus voorkomen dat iTunes Match traag of helemaal niet werkt. Probeer het dan morgen of later in de week nog eens als het iets rustiger is.Reacties


 • Danny

  16 januari 2012 om 20:15

  Ik ben benieuwd!

 • Rutger

  16 januari 2012 om 20:21

  Ik heb ergens gelezen dat er een beperking van 25000 nummers is. Als je er meer hebt kun je het niet gebruiken. Je kunt namelijk niet een deel van je iTunes bieb matchen. Klopt dat?

 • nico van der linden

  16 januari 2012 om 20:22

  Meteen aangeschaft maar kan niet eens mijn MacBook autoriseren. Maar ja zal wel niet de enige in Nederland zijn ;-)

 • mrkoetje

  16 januari 2012 om 20:22

  “De nummer die niet worden herkend, worden geupload iCloud, let hierbij op dat de opslagruimte in minder wordt gebracht op je iCloud account”

  Ben er nogal zat van. Op de ene site lees je dit, op de andere weer dat nummers die niet herkent worden meetellen met die 25000 nummers. De overige wel.
  Lijkt me ook wel zo logisch aangezien dit anders zou betekenen dat ik “afgestraft” wordt omdat ik heel veel underground miziekstijlen op mn mac heb staan.

  Kunnen jullie dit niet eens voor eens en altijd uitzoeken?

 • Dirkuijt

  16 januari 2012 om 20:45

  Moet ik met de nieuwe voorwaarden bang zijn dat ik de buma op m’n dak krijg?

 • Digilike

  16 januari 2012 om 20:49

  Ik blijf denk ik gewoon de iDevices met een draad synchroniseren. Zo erg vind ik dat niet.

 • Richard

  16 januari 2012 om 21:02

  Stel dat je 20.000 mp3’tjes in je collectie hebt en je gaat iTunes Match gebruiken. Kun je alle nummers dan ook allemaal downloaden als 265 AAC en dan je oude muziekbestanden fysiek vervangen? Dat is mij nog niet helemaal duidelijk.

 • Lars

  16 januari 2012 om 21:04

  Misschien een domme vraag?! Maar ik begrijp dat je muziek in de iCloud terecht komt… Houdt dit dan ook in dat de oorspronkelijke nummers na een sync met de apple servers niet langer op je computer aanwezig hoeven te zijn? Kan een hoop ruimte op je schijf schelen…

 • michel

  16 januari 2012 om 21:26

  Zag al alle nummers die ik gekocht heb op mijn iPhone en iPad verschijnen en kan het weer gewoon downloaden.

  Zal eens kijken of de €24,99 het waard is.

 • Remco

  16 januari 2012 om 21:49

  @Lars: goede vraag! (Domme vragen bestaan niet, toch?)

 • Lars

  16 januari 2012 om 21:52

  @Remco: Geen idee… zal eens rondvragen ;) Jij hebt ook niet het antwoord?

 • Ron

  16 januari 2012 om 22:33

  Lang gewacht op iTUNES MATCH en nu heb ik er niets aan met 88.000 titels, moet nu een selectie maken, pffffffff. max 25.000 nr anders geen abo pffffffff.

  Toch teleurstellend

 • lars

  16 januari 2012 om 23:36

  Antwoord gevonden… Misschien meer mensen hier nieuwsgierig naar… On a computer, any songs stored in iCloud will stream over the air when played, though you can download them at any time by clicking the iCloud download button. iOS devices will start playing tracks from iCloud as they download and will store them so that you can listen to them later even if you don’t have a network connection. Apple TV only streams songs.

 • geert

  17 januari 2012 om 8:45

  Geweldig dat iTunes match

 • Timen

  17 januari 2012 om 9:18

  Ik weet niet of ik het goed begrijp, maar zouden sommige mensen dit niet gebruiken om hun illegale muziekcollectie te legaliseren? Immers, als ik song A in mijn bibliotheek heb (illegaal), deze wordt geupload naar de cloud / gematched met een versie van dit nummer in de iTunes store, dan kan ik de versie op mijn computer verwijderen en de iTunes store versie weer terughalen et voila, het nummer is opeens niet meer legaal…
  Correct me if I’m wrong, maar is dit het geval?

 • Timen

  17 januari 2012 om 9:18

  Ik weet niet of ik het goed begrijp, maar zouden sommige mensen dit niet gebruiken om hun illegale muziekcollectie te legaliseren? Immers, als ik song A in mijn bibliotheek heb (illegaal), deze wordt geupload naar de cloud / gematched met een versie van dit nummer in de iTunes store, dan kan ik de versie op mijn computer verwijderen en de iTunes store versie weer terughalen et voila, het nummer is opeens niet meer illegaal…
  Correct me if I’m wrong, maar is dit het geval?

 • Flip

  17 januari 2012 om 9:21

  Hier ook VEEL meer dan 25.000 nummers, kan geen iTunes match gebruik zucht.

 • Angelo

  17 januari 2012 om 13:49

  Klinkt allemaal mooi dat iTunes Match.. Jammer van die 25000 maximum liedjes..

  Zou er niet een manier zijn om dit te kunnen omzeilen?
  Bijv een 2e, 3e of 4e account aanmaken in iTunes (iTunes plus) en dan de gematchte songs kopieren naar je hoofdaccount? Dan zijn het toch itunes files? Die tellen volgens mij niet mee..

  Of denk ik nou te simpel..
  Kost natuurlijk wel een aantal keer het abonnementsgeld, maar ik zou het er wel voor over hebben.

  Wat gebeurt er trouwens met de bestanden die je zelf op de harde schijf hebt staan. Verwijdert iTunes Match deze vanzelf na het matchen of staan ze nog op de harde schijf?

 • maarten

  17 januari 2012 om 18:51

  Kijkt Buma/Stemra mee met Apple? Krijgen ze de informatie door van Apple? Link hoor!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!