11 december 2012

iTunes Match in iTunes 11

De iTunes Match integratie in iTunes 11 is duidelijk verbeterd. Albums, nummers, enzovoorts worden beduidend sneller en soepelder toegevoegd aan iCloud. Wanneer een nieuw album is toevoegd aan iTunes wordt deze automatisch gematcht met iTunes Match. Via het iTunes Display wordt de status het match-proces weergegeven.

In de voorgaande versie was het al mogelijk om muziek te streamen vanuit iCloud naar je Mac, dit kan uiteraard ook in iTunes 11. Hierdoor is het niet noodzakelijk om je muziekbibliotheek lokaal te bewaren, natuurlijk heb je in dat geval wel een iTunes Match account en internetverbinding. Wanneer je een muzieknummer lokaal wilt bewaren dan kun je op de downloadknop naast het nummer klikken, deze is te herkennen aan het wolkje met de pijl.

Uiteraard kun je ook volledige albums, artiesten, afspeellijsten, enzovoorts downloaden met behulp van de downloadknop. Dit is zeker niet verwonderlijk want dit kon eerder ook al, echter nieuw in iTunes 11 is de extra iTunes Match functie bij de raster-weergave. Deze vind je terug wanneer je de album-weergave activeert. Bij iedere albumhoes staat er nu in de rechterbovenhoek een wolkje, dit geeft aan dat één of meerdere nummers zich in iCloud bevinden.

Wanneer je op dit wolkje klikt is het mogelijk alle nummers die zich in dit album bevinden snel en eenvoudig te downloaden en vervolgens lokaal te bewaren.

Meer tips over itunes Match kun je hier terugvinden.Reacties


 • peter

  12 december 2012 om 1:15

  Vind het niet écht iets. Geen muziek op je iPhone onderweg op 3G. Streamen over 3G is toch te duur én te traag, en als je thuis bent waarom zou je dan gebruik maken van een cloud? Wordt geen succes vrees ik. Houd daarom liever het beheer in eigen hand!

 • Died

  12 december 2012 om 6:46

  Streamen gaat perfect over 3g. Ik doe het dagelijks en fiets daarbij naar en door Amsterdam, wat bekend staat om zijn overbelaste en slechte 3g netwerk van Tmobile. Of het te duur is hangt natuurlijk van je abonnement af. Ik heb nog onbeperkt, maar gebruik door itunes match ongeveer 1,5 gb per maand.

  Wat ik overigens wel opvallend vind is de manier waarop het streamt, want spotify hapert wel, terwijl ik hiermee bij itunes match geen last van heb.

 • Mark

  12 december 2012 om 10:26

  @Peter,
  Natuurlijk kun je wel muziek op je iPhone zetten. Ik stream vrijwel nooit, om mijn bundel niet te snel te overschrijden, maar gebruik de cloud wel om eenvoudig muziek op mijn iPhone te zetten.

 • Qlobster

  12 december 2012 om 19:49

  ik vind het ook perfect werken. al je muziek altijd bij je, en dat voor 25 euro per jaar.

 • Bas

  29 december 2012 om 15:23

  Ik gebruik het nu een week, ideaal. Harde schijf leeg gehaald en streamen maar. Nu nog een zelfde dienst voor iPhoto en ik kan over op SSD schijven…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!