12 december 2012

iOS: Je eigen Twitter webapp maken

Met behulp van de optie 'Voeg toe aan beginscherm' in iOS Safari is het mogelijk webpagina's te plaatsen op het beginscherm van je iPad, iPhone of iPod Touch. Op deze manier heb je snel toegang tot je favoriete webpagina's vanuit het beginscherm zonder hiervoor te navigeren binnen safari. Handig voor appletips op de iPad.

Echter zit er in deze functie nog een andere kracht verborgen, het is namelijk mogelijk om een eigen mini-twitter applicatie te maken voor je iDevice met je favoriete volgers. Dankzij de mini-applicatie heb je onmiddellijk toegang tot de tijdlijn van de geselecteerde volger. Volg onderstaande procedure om deze optie te gebruiken.

• Open Safari
• Navigeer naar een Twitterprofiel, bv: http://twitter.com/appletips
• Tap op de 'deel-knop' onderaan
• Selecteer de optie 'Voeg toe aan beginscherm'
• Voer een gewenste naam in en tap op 'Voeg toe'

Het twitterprofiel wordt op het beginscherm geplaatst, wanneer je deze opent wordt er een mini-applicatie opgestart en zie je onmiddellijk het geselecteerde profiel. Verder kun je volledig gebruikmaken van alle Twitter functionaliteiten. Zo kun je een nieuwe tweet aanmaken, je mentions bekijken, enzovoorts.

Uiteraard kun je meerdere aanmaken en deze groeperen in een folder, zo heb je snel toegang tot je favoriete volgers en mis je geen één nieuwtje op een dag.

Meer tips over Twitter kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen: