12 september 2010

iTunes Ping: favorieten, profiel en censuur

Apple heeft in de nieuwste versie van iTunes functie Ping toegevoegd. Het gaat hier om een sociaal netwerk waarmee je muziek kunt ontdekken, door je te abonneren op updates van je vrienden en/of artiesten.

Via het contactformulier kwamen er enkele vragen binnen over Ping waarvan we hieronder de twee meest gestelde vragen beantwoorden. Tevens hebben we ook een verborgen Ping functie gevonden.

Handmatig “Muziek die ik goed vind” selecteren

Bij het activeren van je Ping account wordt door iTunes je aangekochte muziek geanalyseerd en op basis daarvan wordt in je profiel de sectie “Muziek die ik goed vind” samengesteld. Muziek die je niet hebt aangekocht in de iTunes Store wordt niet mee geanalyseerd. Hierdoor kan het overzicht er anders uit komen te zien dan je zou verwachten.

Het is mogelijk om de “Muziek die ik goed vind” sectie in je profiel handmatig aan te passen. Maak Ping actief in de linker iTunes kolom en klik op ▸ Mijn profiel ▸ Profiel bijwerken. Scroll naar beneden totdat je de “Muziek die ik goed vind” sectie ziet. Selecteer de optie “Zoek handmatig de muziek uit om weer te geven”. Je kunt nu de zoekbalk gebruiken om je favoriete muziek toe te voegen. Druk op (x) om een nummer te verwijderen.

Een link naar je Ping profiel maken

Het updaten en beheren van je Ping profiel gebeurd binnen iTunes. Wanneer je vrienden op de hoogte wilt brengen van je Ping profiel dan is dit mogelijk door een link naar je profiel te maken. Ga hier voor naar “Mijn profiel” en Control + klik op je naam. Selecteer “Kopieer link” uit het context menu en plak de url in een Tweet, email of iets dergelijks om je vrienden op de hoogte te brengen van je Ping profiel.

Automatische censuur

In de Verenigde Staten houden ze niet scheldwoorden, op televisie worden deze door een piepje weggewerkt en ook iTunes Ping heeft een soortgelijke functie. Wanneer je bijvoorbeeld reageert op een bericht van je vrienden met de tekst “What the fuck!” dan wordt dit automatisch vervangen door “What the f**k!”. Apple doet er blijkbaar alles aan Ping kindvriendelijk te maken :)Reacties


 • Rw

  12 september 2010 om 10:39

  Leuk artikel!

 • Eelke

  12 september 2010 om 11:47

  Zelfs “kut” wordt vervangen door k*t.. vind ik toch wel een beetje ver gaan.

 • fpl

  12 september 2010 om 16:41

  Jammer dat je er maar 10 kan toevoegen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!