Menu

28 maart 2010

iTunes: Sychronisatie overslaan en Playlists openen

In iTunes heb je de beschikking over de optie “Synchroniseer automatisch wanneer deze iPod/iPhone wordt aangesloten”, de functie van deze optie laat niets te raden over. Als je niet dagelijks je iPod/iPhone aansluit op je Mac dan kan de synchronisatie en backup van het device soms veel tijd in beslag nemen.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je alleen je iPod/iPhone wilt opladen door hem op je Mac aan te sluiten zonder dat je daarbij een synchronisatie wilt uitvoeren.

Je kan de automatische synchronisatie voorkomen door de cmd⌘ + alt/option⌥ ingedrukt te houden wanneer je de iPod/iPhone aansluit op je Mac.

Een ander handigheidje in iTunes is het dubbelklikken op het icoon van een playlist, hierdoor open je de playlist in een separaat venster. Ontzettend handig wanneer je muziek aan het luisteren bent en snel in een andere playlist wilt kijken.




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Paco 28 maart 2010 om 10:17

    Het laatste handigheidje begrijp ik niet. Als ik muziek luister uit de ene playlist kan ik gewoon naar een andere gaan en daar kijken wat er allemaal staat. En dat uiteraard zonder te dubbelklikken op die playlist.

  • Rob Vermeulen 28 maart 2010 om 22:41

    @Paco: Maar dan ben je de playlist kwijt waar de spelende track in staat. Met het aparte venster blijft de oorspronkelijke playlist ook in beeld.

Een reactie toevoegen: