8 augustus 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#5)

kleine-ios-tipsTrillingspatronen

Naast een eigen geluid kun je in iOS ook een eigen trillingspatroon invoeren. Hiermee kun je naast de standaard trillingen ook een eigen trilling samenstellen. Lang, lang lang, kort, kort, kort, lang, het kan allemaal. Hierdoor kun je ook wanneer het geluid is uitgeschakeld, nieuwe meldingen herkennen. Open de instellingen en tap op ‘Geluiden’, selecteer een bepaalde optie die je wilt voorzien van een nieuw trilpatroon, bijvoorbeeld ‘SMS-toon’.

Tap op ‘Trillingen’, in dit menu zijn een aantal standaardpatronen aanwezig, zoals hartslag, S.O.S, snel, symfonie en waarschuwing. Selecteer een gewenst trilpatroon dat je wilt gebruiken. Om zelf een trilpatroon samen te stellen tap je op ‘Maak nieuwe trilling’, door op het scherm te tappen kun je nu een patroon samenstellen. De indicator onder in het scherm geeft het patroon en de intensiteit weer. Na het aanmaken van het trillingspatroon kun je deze opslaan en gebruiken.

Trillingspatronen

ABC-slot

We raden iedereen aan een codeslot te gebruiken op je iPhone, iPad en iPod Touch. Hiermee beveilig je niet alleen je persoonlijke gegevens, een dief kan niet zomaar je iDevice gaan gebruiken wanneer deze gestolen is. Het codeslot bestaat standaard uit 4 cijfers, oké dat is veilig, maar het kan beter. Zo kun je namelijk ook een geavanceerde code gebruiken met (hoofd)letters, cijfers, tekens, etc. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ (Touch ID en) toegangscode ▸ (zet code aan) ▸ Schakel de optie ‘Eenvoudige code’ uit. Voer je huidige code in en onmiddellijk kun je een geavanceerde code invoeren. Tap op volgend en voer nogmaals de code in om hem te bevestigen.

Hoge mobiele rekening?

Controleer eens het dataverbruik van je iPhone (en iPad met 3G/4G). Vanaf iOS 7 is het mogelijk om het dataverbruik per applicatie te bekijken. Zo kun je snel controleren of je favoriete Twitter of foto applicatie veel data verbruikt. Dit overzicht kun je eenvoudig raadplegen via Instellingen ▸ Mobiel netwerk ▸ Gebruik voor Mobiele data voor. Onder elke applicatie vind je het verbruik terug. Verder kun je via de optie ‘Systeem’ het dataverbruik van iOS bekijken met betrekking tot pushberichten, tijd en locatie, enzovoorts. Een applicatie kun je ook de toegang tot het datanetwerk ontzeggen door deze uit te schakelen. Via de knop ‘Stel gegevens opnieuw in’ kun je alle datanetwerk gegevens herstellen en de teller weer vanaf 0 laten beginnen te tellen.

datanetwerk

Doe maar morgen
Heb je een afspraak voor vandaag, of een andere dag ingepland en moet je deze verplaatsen naar een andere dag dan kun je uiteraard moeilijk gaan doen via het opmaak formulier. Maar het werkt en kan veel eenvoudiger in iOS. Tap gedurende enige momenten op de afspraak tot deze begint te zweven. Vervolgens kun je hem slepen naar een nieuwe dag en gewenste uur. Automatisch past iOS de afspraak aan naar de nieuwe datum en tijd.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Dennis

  8 augustus 2014 om 22:56

  Dank, grappig.

 • Wesley Fabry

  9 augustus 2014 om 11:12

  @sonneke het zou toch moeten werken.. IOS 7?

 • Uitsmijter

  9 augustus 2014 om 12:12

  Verplaatsen naar een andere dag werkt bij mij ook niet hoor.

 • Wesley Fabry

  9 augustus 2014 om 13:55

  Toch zou het moeten werken, kan ik dag-, week- en maandweergave. Jullie tappen op de afspraak en houden de tap ingedrukt tot hij begint te zweven. Vervolgens kun je de afspraak alle kanten op verplaatsen, naar andere tijden en dagen..

 • Col

  9 augustus 2014 om 15:37

  Bij mij werkt het perfect. (iOS 7.2.1)
  Wel handig, goede tip.

 • Uitsmijter

  10 augustus 2014 om 6:13

  Werkt bij mij alleen in weekoverzicht…..

 • Tjeu

  18 september 2014 om 21:07

  Verplaatsen lukt, maar een afspraak kopiëren? Hoe doe je dat

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!