13 december 2016

iOS 10Kleine wijzigingen in iOS 10.2 (#1)

ios 10.2 logo

Hart en Feestelijk, nieuwe schermvullende effecten in Berichten

iOS 10.2 voegt twee nieuwe schermvullende effecten toe aan berichten, precies op tijd voor de feestdagen. Met feestelijk kun je een bericht extra bijzonder maken met goudkleurige versiering. Met het Hart kun je een soort van hart-ballon laten opstijgen uit een bericht.

De effecten kun je als volgt toevoegen. Schrijf een nieuw bericht of antwoord op een bestaand. Leg je vinger of 3D Touch op de verstuur-knop (pijl omhoog) en wacht enige momenten tot het effectenscherm verschijnt. Open het tabblad ‘Scherm’ met behulp van een tik, hier vind je allerlei effecten terug met betrekking tot het gehele scherm inclusief de nieuwe versies. Tik op de verstuur-knop om het bericht met effect te versturen.

nieuwe effecten in Berichten voor iOS 10.2

Betere shuffle en herhaal knoppen in Muziek

Helaas waren de shuffle en herhaal knoppen in voorgaande versies van iOS 10 verwarrend. Deze waren moeilijk te bereiken en niet altijd even duidelijk. Vanaf iOS 10.2 zijn de knoppen duidelijk zichtbaar en eenvoudig te raadplegen. Speel een nummer af en tik op de mini-speler om meer informatie te tonen. Veeg omhoog om de knoppen te tonen.

Meer dan 100 nieuwe en verbeterde emoji's

Vanaf iOS 10.2 kun je nog meer emoji's gebruiken, ook zijn er een hoop emoji's vernieuwd. Zo zien alle emoji's er weer stukken duidelijker en frisser uit. Onderander de clown, vos, beroepen, croissant, selfie, cowboy, eend, ziek, etc. zijn nieuw in iOS 10. In onderstaande afbeelding zie je al een aantal nieuwe emoji's terug. Wil je ze allemaal ontdekken? Bekijk dan deze post van emojipedia. http://blog.emojipedia.org/ios-10-2-emoji-first-look-shrug-fingers-crossed-face-palm/

iPhone 7 wallpapers in iOS 10.2

Nieuwe iPhone 7 wallpapers

Op de website, tijdens de aankondiging en op de doos van de iPhone 7 is duidelijk een bijzondere wallpaper te zien. De achtergrond toont een bubbel in verschillende kleuren. Tot op heden ontbrak deze achtergrond in iOS. Vanaf iOS 10.2 kunnen (lees: alleen) iPhone 7 (Plus) gebruikers de achtergrond kiezen. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Achtergrond ▸ Kies een nieuwe achtergrond ▸ Stilstaand en stel de nieuwe wallpaper in.

Lees ook: Stembediening en Siri volledig uitschakelen op een iPhone of iPadReacties


 • Hagedoorn

  13 december 2016 om 18:02

  Volgens de nieuwe update zouden er ook nieuwe achtergronden zijn, maar ik kan ze dus echt niet vinden, en ja ik weet waar ik ze zou moeten kunnen vinden, maar onder live staan ze niet

 • Wesley Fabry

  13 december 2016 om 18:03

  @hageboom zie laatste stukje in bovenstaand artikel

 • opa didier

  13 december 2016 om 19:02

  Bij schermeffect blijkt alles te lukken behalve het hart ballon hetwelk aankomt bij ontvanger als tekst (met hart gestuurd)

 • Wesley Fabry

  13 december 2016 om 19:10

  @opa de andere moet ook iOS 10.2 hebben geïnstalleerd. Anders werkt het inderdaad niet.

 • opa didier

  13 december 2016 om 21:23

  Fijn dat je antwoordde Wesley, doch heb dit getest via iPhone dochter en echtgenote waar ik iOS 10.2 op geinstalleerd heb, vandaar dat ik het niet begreep dat het enkel niet werkt met het hart ballon – de goudkleurige versiering werkt dus wel (raar)

 • opa didier

  13 december 2016 om 21:35

  Opgelost!! Blijkbaar pijltjestoets langer indrukken. Het systeem werkte wel via 5s van echtgenote naar mijn SE. Nu dus omgekeerd ook. Bedankt en doe voort met jullie tips. Ben een echte fan – groetjes aan hele team

 • Ruud

  14 december 2016 om 1:04

  nog steeds geen oplossing voor de songteksten. Daar baal ik echt van!
  Ik heb dus geen Apple Music en ja mijn songteksten zie ik wel op iTunes op de Mac.

 • Wesley Fabry

  14 december 2016 om 6:23

  @opa super en bedankt voor de complimenten 👍

Een reactie toevoegen: