25 september 2016

iOS 10iOS 10: Foto’s in lage kwaliteit versturen voor minder dataverbruik

berichten icoon iOS

Iedere jaar wordt de camera van de iPhone beter, dit brengt ook een klein nadeel met zich mee. Door de extreem goede camera worden de foto's ook ieder jaar groter. Een bestandsgrootte van 2 tot 3 MB voor een enkele foto is geen uitzondering.

Om deze reden kun je vanaf iOS 10 foto's in een lagere kwaliteit versturen. Dankzij deze optie worden de afbeeldingen gecomprimeerd en zijn ze slechts enkele KB's groot. Uiteraard blijft de foto in je fotobibliotheek de originele resolutie behouden. Het comprimeren vindt namelijk vlak voor versturen plaats.

Foto’s in lage kwaliteit versturen

• Open 'Instellingen' op je iPhone of iPad
• Navigeer naar 'Berichten'
• Schakel de optie 'Afbeeldingen met lage kwaliteit' in

foto's in lage kwaliteit versturen in iOS 10 berichten

Vanaf nu worden de foto's in een lagere kwaliteit verzonden via berichten. Dit is niet alleen gunstig voor jouw databundel, maar ook voor die van de ontvanger. Ook hij of zij ontvangt de foto in een lagere kwaliteit. Goed om te weten, de foto's worden altijd in lage kwaliteit verzonden. Ook wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Let wel, de kwaliteit van de foto wordt wel drastisch verminderd en is eigenlijk alleen maar goed voor een snelle uitwisseling. Als je echt een foto wilt delen zodat de ontvanger de foto kan bewaren dan moet je een ander deelmogelijkheid kiezen of de optie tijdelijk uitschakelen.

Lees ook: Alle vernieuwingen in de Berichten app


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


 • Nick Seamore

  25 september 2016 om 23:00

  Wat is nou 2 á 3 MB tegenwoordig zeg?

  Gaan we met zijn allen eerst lopen miepen welke phone de beste camera heeft en dan gaan we tips krijgen om die prachtige foto’s weer te vernaggelen……..

  Ik zeg, logisch.

 • robin

  25 september 2016 om 23:20

  Ik zeg, buitenland. Top tip!

Een reactie toevoegen: