7 maart 2016

NieuwsLet op! Mac app Transmission besmet met malware

transmission app icoon

Apple is voor het eerst getroffen door ransomware. Dit kan betekenen dat er kwaadaardige software wordt geïnstalleerd op je Mac die je bestanden en/of je gehele Mac versleutelt. Je krijgt pas weer toegang tot je bestanden wanneer je een betaling hebt uitgevoerd.

Deze software bevond zich in de 2.90 update van Transmission, een populaire torrent-app. De ontwikkelaars van Transmission hebben een fix beschikbaar gesteld en raden iedereen aan zo snel mogelijk versie 2.92 te installeren. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open Transmission
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Transmission'
• Selecteer 'Zoek naar nieuwe versie'
• Voer de update 2.92 zo snel mogelijk uit

transmission malware voorbeeld

Verder geven de ontwikkelaars van Transmission het advies om de Activiteitenweergave applicatie te openen, zoek hier naar 'kernel_service'. Dubbelklik op het proces wanneer dit wordt gevonden.

In het pop-up venster klik je op het tabblad 'Open bestanden en poorten', hier vind je de locatie van de malware terug, waarschijnlijk via 'Users/gebruikersnaam/Library/kernel_service'. Open deze locatie in Finder en verwijder het bestand, vervolgens klik je in Activiteitenweergave op 'Stop'.

Meer informatie over de malware lees je hier. Informatie over de ransomware lees je hier bij reuters.

Lees ook: MacKeeper volledig verwijderen van je MacReacties


  • Ronny

    9 maart 2016 om 18:55

    Als ik bij activiteitenweergave zoek op “kernel_sevice”, dan vind ik niets, ook onder ~/Library/ vind ik niets van kernel_service (tenzij dit standaard verborgen is?). ben ik dan safe ?

  • Wesley Fabry

    9 maart 2016 om 19:09

    Volgens transmission is er dan niets aan de hand

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!