24 januari 2013

Lock Screen Plus: Het log-in scherm van je Mac personaliseren

Het is altijd leuk om je Mac net iets persoonlijker te maken en zo te verschillen van de andere Mac gebruikers. Je kunt dit op vele manieren doen met bijvoorbeeld een decal-sticker op je Mac of een leuke wallpaper instellen.

Daarnaast is het mogelijk om een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het log-in scherm, met behulp van de applicatie 'Lock Screen Plus' kun je echter veel meer opties en gadgets toevoegen aan je log-in scherm.

Met behulp van Lock Screen Plus kun je je Mac ontgrendelen met een eenvoudige toetscombinatie of met een swipe op het trackpad of één enkele klik op het scherm. Op deze manier kun je het log-in scherm een iOS look geven. Er zijn tal van verschillende gratis thema's en lay-outs beschikbaar om je log-in scherm te pimpel. Daarnaast is het mogelijk om een actieve weerapplicatie te integreren in het log-in scherm. Andere opties die je eventueel kunt toevoegen zijn tijd, batterijpercentage, netwerksignaal.

Via de voorkeurinstellingen van de applicatie is het mogelijk om een toetscombinatie toe te kennen, op deze manier kun je snel je Mac vergrendelen. Hier kun je ook de tijd instellen wanneer de Mac automatisch vergrendeld dient te worden. Via de het tabblad Appearance heb je de keuze uit 18 verschillende thema's voor het log-in scherm. Hier is het ook mogelijk om een zelfgekozen wallpaper in te stellen, je huidige locatie, weer-en tijdnotatie. Via het tabblad 'Security' kun je een wachtwoord instellen en de unlock-methode.

Lock Screen Plus is te koop in de Mac App Store voor slechts €0,89

Lock Screen Plus
Lock Screen PlusCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Chanok Opapongpunt
Mac OS X  4+  133 MB DOWNLOAD  € 1.09

Meer tips over applicaties kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Nick

  24 januari 2013 om 10:30

  Niet te vinden!

 • jocstone

  24 januari 2013 om 11:07

  Geen probleem om dit te vinden (in de Belgische App-Store)
  Ziet er trouwens wel leuk uit…

 • MoNdO

  24 januari 2013 om 11:43

  Lock Screen 2 doet net hetzelfde, alleen wat minder mooi.

 • Henny van Arkel

  25 januari 2013 om 1:27

  je kunt dus echt niet het login scherm van je iMac wijzigen, dit blijft de standaard pagina met de rondjes van Gast en jijzelf. Dit is een programma voor als je iMac al is opgestart dan kun je het scherm locken met dit programma. jammer dat dat niet duidelijk werd vermeld nu zonde van mijn 89 euro cent.

Een reactie toevoegen: