1 juni 2011

Mac OS X combo en delta softwareupdates

De automatische softwareupdate van Mac OS X is de meeste gebruikte methode om een Mac OS X softwareupdate uit te voeren. Dagelijks wordt er gecontroleerd of er een update beschikbaar is en als dit het geval is wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd nadat je hiervoor goedkeuring is gegeven. Het grote voordeel van het softwareupdate framework is dat er meerdere softwareupdates in één update taak kunnen worden uitgevoerd, hierdoor hoeft je Mac niet meerdere malen te worden herstart.

Softwareupdate zal altijd de laatste versie van Mac OS X installeren het is dus niet mogelijk om een ‘schone’ 10.6.0 installatie te updaten naar bijvoorbeeld een tussen versie als 10.6.5. Het is ook niet mogelijk om een bepaalde software update opnieuw uit te voeren, hiervoor dien je gebruik te maken van de standalone updates. Deze updates zijn beschikbaar als delta en combo update.

Een delta update bevat alleen de bestanden die zijn gewijzigd ten opzichte van de vorige versie. Wanneer je de 10.6.7 delta update download dan kun je deze alleen uitvoeren op een 10.6.6 installatie en niet op 10.6.5 of eerder. In de meeste gevallen zal door de automatische softwareupdate gebruik worden gemaakt van delta updates die vaak ook zijn aangepast aan het type Mac. Dit verklaart ook waarom de grootte van de updates per Mac kunnen verschillen.

Er zijn ook combo updates beschikbaar waarmee je een major-release bijvoorbeeld 10.6.0 direct kunt upgraden naar de laatste huidige versie. De combo update bevat alle wijzigingen van 10.6.0 tot aan de versie die je hebt gedownload.

Wanneer er zich problemen voordoen met je Mac OS X installatie dan is vaak het opnieuw installeren van de laatste combo update de oplossing. De combo updates worden per Mac OS X versie verspreid, hierdoor is het mogelijk om een installatie te upgraden naar een bepaalde versie door de bijbehorende combo update te downloaden.

Een combo update kan op iedere Mac worden uitgevoerd ongeacht het type hardware of huidige versie. Mocht de installatie van bepaalde versie mislukken dan kun je dit in de meeste gevallen herstellen door het uitvoeren van een combo update.

De delta en combo updates zijn heel eenvoudig terug te vinden op het internet door bijvoorbeeld in Google te zoeken naar ‘Mac OS X 10.6.7 combo update’. Vanzelfsprekend kunnen de update ook gedownload worden via de Apple Support website:

http://support.apple.com/downloadsReacties


 • Luuk

  1 juni 2011 om 22:45

  Hopelijk is de eerst volgende update van 10.6.7 naar 10.7

 • Jean-Pierre

  2 juni 2011 om 13:24

  Heb gelezen dat er nog een 10.6.8 komt voor Lion.
  Dit zal dan waarschijnlijk de laatste update zijn.

Een reactie toevoegen: