27 december 2016

macOS SierramacOS Sierra: Personen combineren en toevoegen in Foto’s

Foto's voor OS X logo

Vanaf macOS Sierra worden foto's automatisch geanalyseerd in de Foto's applicatie. Dit gebeurt in zijn geheel op de Mac en is volledig versleuteld en beveiligd. Aan de hand van deze analyse kan macOS de gezichten op foto's herkennen, deze worden verzameld in het nieuwe album 'Personen'.

Wanneer je voor het eerst dit album opent zal je merken dat je deze moet gaan indelen. Personen samenvoegen en combineren tot één album. Open het album 'Personen' in de Foto's applicatie. Onmiddellijk krijg je een overzicht van alle gevonden personen. Bij iedere miniatuur zie je een cijfer staan dat overeenkomt met het aantal gevonden foto’s van deze persoon. De app is erg nauwkeurig, je kunt er vanuit gaan dat alle gevonden gezichten van dezelfde persoon zijn.

Personen combineren en samenvoegen tot één persoon

• Open Foto's voor macOS
• Navigeer naar het tabblad 'Albums' of navigatiekolom
• Open het album 'Personen'

Druk nu de cmd⌘ toets in en klik alle gezichten aan die bij elkaar horen. Laat de cmd⌘ toets en klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de geselecteerde foto's. Kies in het context-menu voor 'Voeg X personen samen'. Alle geselecteerde gezichten worden nu samengevoegd tot één persoon.

personen samenvoegen in macOS sierra foto's

Foto's combineren voor het toevoegen

Wanneer in het album op de 'Voeg toe' knop tikt kun je gevonden gezichten bekijken. Deze kun je toevoegen aan Personen door deze te markeren. Dit doe je door de cmd⌘ toets in te drukken en gezichten te selecteren. Als je op de 'Voeg toe'-knop klikt worden deze los van elkaar toegevoegd aan je bibliotheek. Je kunt er ook voor kiezen om in het 'voeg toe'-venster de gezichten van dezelfde te markeren. Klik daarna op 'Voeg samen en voeg toe'.

Onmiddellijk worden alle gezichten samengevoegd en toegevoegd aan het album 'Personen'. Daarna moet je deze foto's nog samenvoegen met het bestaande album van deze persoon. Dat kan via bovenstaande stappen.

Lees ook: Foto’s professioneel bewerken en aanpassenReacties


  • Wouter

    27 december 2016 om 20:38

    Hallo, Ik heb laatst de album Personen zoveel mogelijk bijgewerkt op mijn iphone.. Maar dit laat mijn macbook niet zien. Niet handig dat je dubbel werk kan doen. Of is hier een andere oplossing voor?

  • Wesley Fabry

    27 december 2016 om 20:40

    @wouter dat kan helaas niet, je moet het op elk apparaat doen. Meer info: https://www.appletips.nl/ios-10-personen-gezichten-fotos/

Een reactie toevoegen: