26 december 2016

WATCHwatchOS 3: Het Medisch ID raadplegen vanaf een Apple Watch

gezondheid Apple watch watchOS

Met de komst van watchOS 3 voel je je wellicht iets veiliger wanneer je de Apple Watch om hebt. Mocht er plotseling iets met je aan de hand zijn dan kun je via de Apple Watch snel hulpdiensten bellen Dit is te danken aan SOS-noodmeldingen, klik hier terug voor meer informatie.

Daarnaast kunnen hulpdiensten of personen die je vinden via de Apple Watch je Medisch ID raadplegen. Het Medisch ID moet je eerst instellen via de Gezondheid applicatie in iOS voor je deze kunt gebruiken op de Watch. Hoe dat precies werkt lees je hier terug. Dankzij het Medisch ID kunnen deze personen snel handelen en eventuele bijzonderheden direct raadplegen.

Vanaf watchOS 3 heb je de keuze om direct de hulpdiensten te bellen. Als je dit activeert via Apple Watch iPhone app ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ SOS-noodmelding. Schakel hier de optie 'Bel alarmnummer automatisch' in. Wanneer je dan de zij-knop indrukt wordt automatisch het alarmnummer (op basis van jouw locatie) gebeld. Na deze oproep komt direct je Medisch ID in beeld.

Medisch ID raadplegen vanaf een Apple Watch

Als je het automatisch bellen van het alarmnummer hebt uitgeschakeld kun je het ID raadplegen door de zij-knop van de Apple Watch in te drukken. Je hebt de mogelijkheid tussen drie opties

Je kunt nu de schakelaar bij één van de drie opties naar rechts schuiven. Met 'Zet uit' kun je de Apple Watch uitschakelen, met 'Medisch ID' kun je het medisch dossier tonen op de Apple Watch, met 'SOS-noodmelding' kun je direct de hulpdiensten bellen zoals hierboven staat beschreven.

Medisch ID Apple Watch

Het ID geeft een overzicht van alle belangrijke zaken zoals leeftijd, gewicht, lengte, medische aantekeningen, medicijnen, etc. Ook kun je de SOS-contactpersonen bekijken en direct bellen door op het telefoonnummer te tikken. klik hier terug voor meer informatie over de SOS-optie op de Apple Watch.

Lees ook: Gezondheid compleet vernieuwd en overzichtelijker in iOS 10

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: