28 augustus 2016

iOS: Meer dan vier of zes applicaties plaatsen in het Dock

dock os x, maar ook iOS

Het Dock is een begrip en uniek voor Apple, via dit onderdeel van iOS en OS X (macOS) kun je snel jouw favoriete applicaties raadplegen. Op de Mac zie je hier ook in één oogopslag welke apps actief zijn en is er plek voor mappen en de prullenmand.

In iOS heeft het Dock minder functies, maar toch kun je snel hier applicaties raadplegen. Op een iPhone kun je maximaal vier applicaties plaatsen, op een iPad zijn dat er zes. Echter is dat niet helemaal waar, je kunt namelijk oneindig veel applicatie plaatsen in het Dock via een simpele truc.

Mappen plaatsen in het iOS Dock

Veel iOS gebruikers hebben geen idee, maar je kunt gewoon mappen plaatsen in het Dock van je iPhone, iPad of iPod Touch. Hierdoor kun je altijd snel jouw favoriete applicaties openen vanuit ieder beginscherm in iOS.

Mappen plaatsen in het iOS dock

Leg je vinger op een applicatie in het Dock tot deze gaat wiebelen, sleep deze vervolgens naar een andere plek en laat los. Sleep vervolgens de map in het Dock om deze te plaatsen, druk op de thuisknop om de wijziging te bevestigen.

Het is een simpele truc, maar wel erg handig voor gebruikers die toegang willen hebben tot meerdere apps. Veel beginnende iOS gebruikers hebben er geen weet van dat je ook gewoon mappen kunt plaatsen in het Dock. Weet je niet hoe je deze kunt aanmaken? Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Snel een leestekens, cijfers en meer typen in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: