28 augustus 2016

Het build nummer in OS X (macOS) raadplegen

macbook 12-inch met sierra

Voor de 'gewone' Mac gebruiker is de volgende tip misschien niet zo heel interessant, maar wel voor wie beta-versies van OS X (macOS) heeft geïnstalleerd. Daarnaast kan er wel eens gevraagd worden naar het build nummer van de software wanneer je problemen met je Mac ondervindt.

Het nummer geeft aan welke versie van een software je geïnstalleerd hebt. Bij een beta worden er meerdere versies van dezelfde software uitgebracht wat resulteert in verschillende build nummers. Zo kan er onderscheidt gemaakt worden tussen de verschillende versies.

Het build nummer kun je het snelste raadplegen via  ▸ Over deze Mac. Je krijgt nu een overzicht van enkele gegevens van je Mac, bovenaan staat de versie van OS X, gevolgd door het versie nummer. Wanneer je hierop klikt zal achter dit nummer het build nummer verschijnen.

build nummer raadplegen in macOS

Build nummer raadplegen via Terminal

Naast bovenstaande stappen kun je ook het nummer raadplegen via Terminal. Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s. Kopieer onderstaand commando en plak dit in een leeg terminal venster. Druk op de enter-toets om het commando uit te voeren.

sw_vers

Onmiddellijk krijg je informatie over de huidige OS X (macOS) software die is geïnstalleerd op je Mac, plus het build nummer (zie voorbeeld op de foto hierboven).

Lees ook: Publieke beta iOS 10 en macOS Sierra installerenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: