29 augustus 2016

iOS 9iOS 9: Notities lokaal bewaren op je iPhone, iPad of iPod Touch

iOS notitie ios

Sinds iOS 9 is de Notities applicatie volwassen geworden, zo kun je veel meer content toevoegen aan je notities, deze beveiligen met een wachtwoord en zijn de mogelijkheden uitgebreid. Notities kun je synchroniseren via iCloud, zodat deze op al je Apple apparaten te raadplegen zijn.

Niet iedereen gebruikt iCloud of een andere dienst om zijn of haar notities te synchroniseren, misschien wil je liever deze lokaal bewaren op je iPhone, iPad of iPod Touch. Gelukkig is dit mogelijk, hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Notities'
• Schakel de optie 'Op mijn iDevice'-account in
• Navigeer naar Instellingen ▸ iCloud
• Schakel 'Notities' uit

notities lokaal bewaren in iOS op een iPhone en iPAd

Vanaf dat moment wordt de inhoud van de app op je iDevice zelf bewaard, uiteraard worden deze notities dan niet gesynchroniseerd met iCloud. Heb je al notities bewaard in iCloud dan moet je deze voor het uitschakelen van iCloud handmatig verplaatsen.

Notities verplaatsen en lokaal bewaren

Open de Notities applicatie en tik op 'iCloud', er opent een lijst met alle notities die zich in iCloud bevinden. Tik op 'Wijzig' en vervolgens op 'Verplaats alle'. Scroll naar 'Op mijn iDevice' en kies voor een bestaande of nieuwe map. Per direct worden alle notities verplaatst naar je iDevice en lokaal bewaard.

Lees ook: Notities beveiligen met een wachtwoord of Touch IDReacties


  • Benhur

    2 oktober 2016 om 17:47

    Dag, ik heb net alles overgezet van iPhone 6 naar iPhone 7 via iCloud
    Maar nu zijn al Mn notities weg uit de notitie app van iPhone. :-( hoe krijg ik die terug? En staan die nog op Mn iphone 6 eventueel ondanks het wissen en geven aan Mn partner?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!