4 oktober 2010

Meerdere bestanden tegelijkertijd openen

Wanneer je in een applicatie (bijvoorbeeld Pages, Word of Teksteditor) meerdere documenten wilt openen dan kan je dat één voor één doen door te dubbelklikken in Finder of door middel van de menu optie Archief ▸ Open bestand...

Als de bestanden die je wilt openen zich bevinden in één dezelfde map, dan bezit OS X een zeer handige optie om meerdere bestanden tegelijkertijd te openen. Ga in de gewenste applicatie naar het dialoogvenster bestand openen: Menubalk ▸ Archief ▸ Open(bestand...)

Je kan in dit dialoog venster door de cmd⌘-toets ingedrukt te houden meerdere bestanden in de lijstweergave (1) selecteren. Door hierna op enter te drukken of de 'open' knop te gebruiken worden automatisch alle geselecteerde bestanden geopend in de betreffende applicatie.

Wanneer je in het dialoog venster de bestanden weergeeft in icoon weergave (2) dan dien je de shift toets ingedrukt te houden om meerdere bestanden te selecteren. In deze weergave is het ook mogelijk om met behulp van je muis meerdere bestanden selecteren door er een rechthoek om heen te plaatsen.Reacties


 • Hans

  4 oktober 2010 om 8:55

  Op enter drukken om meerdere bestanden werkt niet (in elk geval niet in [snow] leopard). Enter is gereserveerd voor het wijzigen van de bestandsnaam.

 • jeroen

  4 oktober 2010 om 9:16

  @Hans in de Finder ja, in het ‘openen’ dialoogvenster niet.

 • Martijn Engler

  4 oktober 2010 om 10:48

  @Hans wil je dit in de Finder doen, gebruik je cmd () + O of cmd () + pijltje omlaag.

  – Martijn

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!