19 augustus 2011

Moom: Applicatie vensters eenvoudig beheren

In ieder applicatie venster vind je linksbovenaan het welbekende rode kruisje, de minimaliseer knop en de plus knop. Maar de plus knop werkt niet altijd zo heel fijn om het scherm groter te maken. Moom is een fantastisch app waarmee je makkelijk en snel je venster op het gewenste formaat kan zetten.

Moom werkt in bijna alle applicaties. Wanneer je met je muis langs het groene + knopje gaat zie je dat er een ballonetje onder het groene + knopje verschijnt. Hier staan de standaard afmetingen, zoals het hele scherm en venster links en rechts. Moom is vooral makkelijk wanneer je bijvoorbeeld iets moet typen en een website nodig hebt waar je je informatie vandaan haalt. Je zet bijvoorbeeld pages aan de linker kant en de webbrowser aan de rechterkant.

In de voorkeurinstellingen zijn nog ontzettend veel nieuwe mogelijkheden. Wanneer je op het poppetje klikt met het pijltje, dan krijg je een lijst met jouw ingestelde venster formaten, die je snel kan selecteren. Je kunt ook instellen dat wanneer je op het groene plusje staat dat je een soort schema krijgt, wat je scherm is, waarmee je snel zelf een formaat kan instellen voor je applicatie.Ook is het mogelijk de snelheid van het ballonetje in te stellen wanneer je met je muis over het groene plusje gaat en kun je je toetsenbord instellen.

Moom is een eenvoudig programma, en is ook vooral fijn voor mensen die vaak twee applicaties naast elkaar hebben open staan. Volgens het schema kun je makkelijk 24 applicaties naast elkaar open zetten. De vensters zijn dan uiteraard wel klein mits je een 27 inch iMac hebt.

Moom is verkrijgbaar in de Mac App Store voor €3,99, dit is niet heel goedkoop maar, zit je nog te twijfelen of het wel iets voor jou is dan kun je altijd nog even een trial uitproberen, dan weet je snel genoeg of het geschikt is voor jou.

http://manytricks.com/moom/

Op de website van de makers van Moom vind je de gratis trial versie.

 Reacties


 • Pluk

  19 augustus 2011 om 9:12

  Super app meer dan waard

 • Beetlebinkie

  19 augustus 2011 om 10:03

  Wel een dure oplossing.

  Eenvoudiger in gebruik (en gratis) is Doublepane. Ook te vinden in de app store.

  http://itunes.apple.com/nl/app/doublepane/id409737246?mt=12

 • precies

  19 augustus 2011 om 10:37

  ShiftIt! is een gratis oplossing

  http://code.google.com/p/shiftit/

 • precies

  19 augustus 2011 om 10:38

  @Beetlebinkie: Doublepane is toch echt €2,39

 • iNickx

  19 augustus 2011 om 11:06

  Super,

  Hier ben ik echt naar op zoek. Bedankt voor de tip!

 • Laurens

  19 augustus 2011 om 13:10

  Combi van Cinch, en divvy! dat is pas een massive combi

 • Beetlebinkie

  3 oktober 2011 om 13:13

  @precies: Je hebt gelijk. Ik heb DoublePane op 4 juli in verband met Independance day gratis kunnen downloaden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!