20 mei 2011

Muziektracks beoordelen vanuit de menubalk

In iTunes heb je de mogelijkheid om muziektracks te voorzien van een beoordeling (ratings). Deze beoordeling bestaat uit het toekennen van 1 tot 5 sterren. Wanneer je gebruik maakt van deze beoordelings optie dan zijn de beoordelingen weer heel eenvoudig te gebruiken bij het samenstellen van bijvoorbeeld slimme afspeellijsten in iTunes.

Het toekennen van de beoordelingen dient te gebeuren met behulp van het Dock of in iTunes zelf en dat is niet echt handig. Tijdens het afspelen van muziektracks dien steeds terug te switchen naar iTunes om het juiste aantal sterren toe te kennen. Potion Factory heeft hiervoor een oplossing in de vorm van de 'I love stars' menubalk applicatie.

Wanneer je een muziektrack afspeelt met behulp van iTunes dan wordt dit automatisch gedetecteerd door de applicatie en kan je de muziektrack direct vanuit de menubalk beoordelen. Dit maakt het beoordelen van muziektracks een stuk toegankelijker voor iTunes gebruikers.

De applicatie geeft je tevens de mogelijkheid om halve sterren uit te delen, bepaalde genres uit te sluitenen en sneltoetsen te configureren. De mogelijkheid om te beoordelen verschijnt alleen in de menubalk wanneer er actief een muziektrack wordt afgespeeld.

Wanneer je de iTunes muziekbibliotheek wilt voorzien van beoordelingen dan is 'I love stars' hiervoor een ontzettend handig hulpmiddel.

I love stars is freeware en het is gratis te downloaden op de onderstaande link:

http://www.potionfactory.com/blog/2008/05/15/i-love-starsReacties


 • karel-willem

  20 mei 2011 om 19:04

  Ik gebruik al jaren ‘You Control: Tunes’.

  Dat doet nog veel meer, maar o.a. ook sterren toekennen.
  En dat is inderdaad erg handig.

 • barry

  20 mei 2011 om 21:20

  ik gebruik al jaren lang i mote
  http://www.mkdsoftware.com/imote/

 • Pepijn

  20 mei 2011 om 22:29

  Juist omdat het niet veel meer doet dan het geven van sterren en de sterren altijd te zien zijn gebruik ik deze applicatie al jaren, echt heel erg handig!

Een reactie toevoegen: