21 mei 2011

Oplossing voor de Apple TV 2 audio problemen

Sommige bezitters van een Apple TV 2 ondervinden audioproblemen bij het afspelen van media. De Apple TV 2 detecteert automatisch de audio-uitvoer mode voor de aangesloten TV of AV receiver, in sommige gevallen werkt deze detectie niet 100% wat resulteert in geen of een slechte geluidsweergave.

Wanneer je problemen met de geluidsweergave ondervindt dan kun je de audio-uitvoer mode handmatig aanpassen.

Zorg ervoor dat je Apple TV is voorzien van de meest recente firmware (4.2.2), je kunt dit controleren met behulp van de menu optie: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Werk software bij.

Nadat de Apple TV software is geupdate ga je naar het Apple TV menu ▸ Instellingen ▸ Audio-uitvoer en selecteer je de optie '16-bits', controleer hierna of de geluidsweergave naar behoren werkt.

In bijna alle gevallen zal de geluidsweergave nu goed werken, mocht die niet het geval zijn controleer dan het geluidsvolume van je TV.Reacties


 • Maurice Molier

  21 mei 2011 om 11:17

  Mijn ATV2 gaat te pas en te onpas automatisvh aan en daarna niet meer uit sleep after staat neyjes op 30 min. Iemand tips?

 • even god has an iphone

  21 mei 2011 om 11:36

  @Maurice Molier ik heb hier ook last van. Als ik hem herstel gaat het een week goed, maar daarna weer hetzelfde probleem.

 • Maurice Molier

  21 mei 2011 om 13:26

  @evengod Best wel ruk vind ik. Volgens mij is het na een eerdere update. In de Apple coomunity forums vind ik meerdere gebruikers die er last van hebben. Wachten op een fix denk ik. Dacht in eerste instantie dat -ie kapot was.

 • Geert

  28 oktober 2011 om 16:33

  hebben de Apple tv 2 maar geluid ho maar. Versterker (pioneer) moet op max staat dan met veel geruis wat geluid.
  Iemand een idee?

  Apple TV gaat met HDMI naar tuner TV.

 • rob

  12 januari 2012 om 15:23

  wat ik totaal achterlijk vind is dat je met de apple afstandsbediening niet het geluid harder of zachter kunt zetten. Of weet iemand daar een oplossing voor?

 • Gert

  20 januari 2013 om 15:46

  Hoi,
  Geluid via de tv gaat goed, alleen via mijn audiosysteem en optische digitale kabel niet, weet iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!