21 mei 2011

Eenvoudig bestanden kopieeren/verplaatsen naar Dropbox

Dropbox is onder Mac gebruikers een zeer populaire online dienst waarmee bestanden online kunnen worden opgeslagen, daarnaast biedt de dienst de mogelijk om de opgeslagen bestanden te delen met andere internet gebruikers. Het gebruiksgemak van Dropbox maakt de dienst een serieuze vervanger voor MobileMe's iDisk.

Brandon Martinez heeft een tweetal scripts gemaakt waarmee direct vanuit Finder bestanden kunnen worden verplaatst naar je online Dropbox. Na de installatie van de scripts heb je via het Finder contextmenu (control + klik contextmenu) de mogelijk om één of meerdere map(pen) of bestand(en) te verplaatsen of te kopiëren naar je online Dropbox.

Om gebruik te kunnen maken van de Dropbox scripts is het belangrijk dat de locale Dropbox map op je Mac aanwezig is in de 'default' map: ~ (thuismap) ▸ Dropbox.

Download de scripts en unzip het bestand. Plaats de twee scripts in de map: ~ (thuismap) ▸ Bibliotheek ▸ Services. Selecteer hierna een bestand of map en control + klik hierop. Kies in het contextmenu de optie 'Copy to Dropbox Public Folder' of 'Move to Dropbox Public Folder'. Na verplaatsen of kopiëren wordt er een Dropbox venster geopend en kun je met behulp van control + klik ▸ Dropbox ▸ optie: 'Copy public link' het bestand of de map delen met je vrienden.

Voor meer Dropbox tips & trucs op Appletips klik hierReacties


 • Rob Vermeulen

  21 mei 2011 om 11:48

  Jammer eigenlijk dat dit zo specifiek op Dropbox gericht is. Wat Brandon gemaakt heeft, is in feite een vervanging voor de ‘Kopieer naar…’-functie in het contextmenu van een ander bekend besturingssysteem. Kan handig zijn om te hebben, niet alleen om iets naar de Public-folder van je Dropbox te sturen. Dat is tenslotte toch ook gewoon een lokale folder net als alle andere.

 • Mats

  21 mei 2011 om 12:13

  Ik heb de dropbox folder bij Locaties in het Finder venster gezet. Alles wat in een dropbox map moet gooi er met “sleur en pleur” in.

 • Rhandy

  21 mei 2011 om 14:53

  Hoe kan het dat ik nergens een “Services” map zie?

 • Richard IJzermans

  21 mei 2011 om 15:01

  Je kunt de map “Services” zelf aanmaken als deze nog niet bestaat (~/Bibliotheek/Services)

  Herstart je Mac of logoff/logon om de scripts te activeren.

 • Rhandy

  21 mei 2011 om 15:08

  Bedankt Richard,

  Het is gelukt. Top tip!
  Ik ben zelf momenteel ook een aantal automator scripts aan het schrijven, zoals het verkleinen van een batch foto’s en het plaatsen van bestanden in bepaalde mappen op bepaalde tijdstippen.

 • Bie

  22 mei 2011 om 9:18

  Thanks!!

 • Spa

  14 juni 2011 om 23:56

  Is het mogelijk om ipa files welke in de dropbox folders staan te installeren?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!