21 mei 2011

Een download uit de Mac of iOS App Store pauzeren

Wanneer je een applicatie download uit de App Store op je iDevice dan komt het wel eens voor dat de app groter is dan je had verwacht. Iets wat niet erg onhandig is als je de app via GPRS of een tethered verbinding wilt downloaden. In zowel de iOS als Mac App Store is het mogelijk om een download te pauzeren.

Op het moment dat je een app download in de Mac App Store dan verschijnt deze in het Dock van je Mac. Door met de rechtermuisknop (of control+klik) op het icon van de app te klikken kun je de download afbreken of pauzeren.

Een soortgelijk 'pauze'-optie is ook aanwezig op de iPhone, iPod touch en iPad. Tap op het icon van de app die je aan het downloaden bent, de tekst 'Laden...' onder het icon zal wijzigen in 'Pauze'. Tap nogmaals op het icon om het downloaden van de app te hervatten.

In de beta versies van iOS 4.3 was er ook een mogelijkheid om iOS downloads af te breken. Door tijdens het downloaden op het icon van de app te tappen en enige momenten vast te houden, begonnen de icons te 'wiggelen' en verscheen er een kruisje om de download af te breken. In de definitieve versies van 4.3.x is deze optie echter niet meer terug te vinden en is vaak een reboot van het iDevice de enige manier om het downloaden van een app af te breken. Mogelijk dat deze optie terugkeert in iOS 5.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!