30 juli 2017

Mac: Mappen, links en meer openen in een nieuw tabblad

Finder icoon

Steeds meer applicaties krijgen de ondersteuning voor meerdere tabbladen. Zo kun je meerdere tabbladen gebruiken in Kaarten, Safari, Finder, etc. Dit heeft Apple vooral gedaan om de applicaties productiever te maken, voor sommige apps heeft het weinig zin, maar in Safari of de schermvullende weergave van Mail is het wel handig.

Een nieuw tabblad kun je in de meeste gevallen activeren via de het menu 'Archief' in de menubalk of met de toetscombinatie command⌘ + T. Echter is er ook een trucje waarmee je vrijwel altijd een map, link of zoekopdracht kunt openen in een nieuw tabblad.

Trucje om mappen en links te openen in een nieuw tabblad

Wanneer je een map in Finder of een link in Safari wil openen in een nieuw tabblad volstaat het om de command⌘-toets in gedrukt te houden terwijl je klikt op een link of dubbel klikt op een map. Onmiddellijk wordt deze dan geopend in een nieuw tabblad.

nieuw tabblad openen met trucje

Dit trucje werkt bijvoorbeeld ook in de Kaarten applicatie wanneer je een locatie wilt openen in een nieuw tabblad. In vrijwel alle apps waar je gebruik kunt maken van tabbladen werkt dit trucje.

In Finder heb je overigens ook de mogelijkheid om de tabbladen te veranderen naar nieuwe vensters. Dan kun je via bovenstaande truc de map niet openen in een nieuw tabblad, maar in een nieuw venster. Ga hiervoor naar Finder ▸ Menubalk ▸ Finder ▸ Voorkeuren ▸ Algemeen ▸ schakel de optie 'Open mappen in tabbladen, niet in vensters' uit.

Lees ook: Websites vastzetten met Pinned Sites in Safari







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: