10 juni 2013

NieuwsNieuwe Mac Pro en MacBook Air geïntroduceerd

macpro2Tijdens het WWDC staat vooral software centraal, maar ook dit jaar heeft Apple nieuwe hardware uitgebracht. Apple zal eindelijk de Mac Pro voorzien van een grote update. Deze heeft een nieuw uiterlijk gekregen en is niet meer terug te herkennen dan zijn voorgangers. De nieuwe Mac Pro neemt slechts 1/8 ruimte van zijn voorganger is beslag.

Deze nieuwe krachtmachine is voorzien van de nieuwste 12-core Intel Xeon processor (256-bit), ECC memory en 1,866MHz DDR3 geheugen. Zes Thunderbolt 2 poorten (doorvoersnelheid van maximaal 20Gbps) en vier USB 3.0, AMD FirePro graphics. De Mac Pro is het neusje van de zalm op gebieden van performance en komt later dit jaar op de markt en is volledig gemaakt in de USA. De prijs van deze, letterlijk kleine, krachtpatser is nog niet bekend, maar deze zal waarschijnlijk monsterlijk zijn.

macpro2
macpro1

Naast de nieuwe Mac Pro is ook de gehele MacBook Air lijn vernieuwd. Vele hadden er op gehoopt, maar helaas heeft de nieuwe generatie MacBook Air geen Retina-scherm zoals de MacBook Pro. Echter is de MacBook Air wel voorzien van een grondige upgrade.

De nieuwe MacBook Air (vierde generatie) is voorzien van de nieuwe Intel Haswell ULT processors (40% snellere graphics). De MacBook Air heeft dankzij deze processor een verbeterde batterijduur tot 12 uur en heeft ondersteuning voor 802.11ac Wi-Fi. De MacBook Air is vanaf vandaag te koop in de online apple store.

Meer informatie zal later worden toegevoegd!Reacties


 • Mishendr

  11 juni 2013 om 9:17

  Ik ben erg benieuwd naar de herfst als we Mavericks en iOS7 kunnen gaan proberen.

  Maar ik zie op meerdere websites staan dat Apple de Mac Pro gaat maken in de USA, dit is niet waar volgens mij, hij zal worden Assembled in the USA. Alle componenten komen gewoon nog uit Azië.

 • Stan

  11 juni 2013 om 11:43

  Jammer van die Mac Pro. Ik heb het altijd mooi gevonden hoe Apple haar producten zo’n robuuste uitstraling kon geven, deze is niet meer terug te zien in de nieuwe Mac Pro. Maar, we zullen zien!

 • Mo

  11 juni 2013 om 20:20

  De specs zijn indrukwekkend. Het uiterlijk is wennen, ik vond de oude erg mooi en ook de oude Powermac G4 was een prachtige computer. Dit lijkt een beetje op een luidspreker of zelfs een pedaalemmer. Anderzijds moeten we het concept van een computer als een grote rechthoekige doos misschien wat los laten?

 • Kees

  13 juni 2013 om 13:57

  Verschrikkelijk mooi ding,ben alleen bang dat het niet de prijs gaat worden van ‘oude’ mac pro
  Maar mocht dat wel zo zijn ga ik toch een nier doneren op de zwarte markt……..
  (dan zullen ze die alleen missen op mijn donor kaartje mocht ik deze wereld verlaten) :)

 • Oella

  17 juni 2013 om 16:57

  Wel heel blij dat ik even heb gegoogled naar de nieuwe Mac pro, vóór mijn aankoop.
  Nu blijkt er een nieuwe en betere aan te komen.

  Hopen dat ik het geduld heb om de centjes apart te houden ;) .
  Ik hoop alleen dat deze niet duurder zal zijn dan de oude retina versie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!