12 maart 2015

OS X: De volledige download geschiedenis bekijken

terminal logo OS X

Op het moment dat je een bestand of een e-mail bijlage download dan wordt dit door OS X automatisch geregistreerd. OS X controleert alle bestanden die worden gedownload op de aanwezigheid van malware met behulp van een Quarantine proces (LaunchServices.QuarantineEvents) welke op de achtergrond van je Mac actief is.

Met behulp van een OS X Terminal commando kun je de volledige download geschiedenis bekijken. De download gegevens worden in een sqlite database opgeslagen.

Open Terminal (Programma's ▸ Hulpprogramma's) en voer onderstaand commando in:

sqlite3 ~/Library/Preferences/com.apple.LaunchServices.QuarantineEventsV* 'select LSQuarantineDataURLString from LSQuarantineEvent'

Na het uitvoeren van het commando krijg je het volledige download overzicht te zien. De weergave is echter rommelig omdat er veel spaties aanwezig zijn tussen de verschillende regels. Dit kun je oplossen door de 'output' te sorteren:

sqlite3 ~/Library/Preferences/com.apple.LaunchServices.QuarantineEventsV* 'select LSQuarantineDataURLString from LSQuarantineEvent' | sort

sort-safari-historie

In het kader van privacy kun je de download geschiedenis verwijderen, dit doe je door de database leeg te maken met het commando:

sqlite3 ~/Library/Preferences/com.apple.LaunchServices.QuarantineEventsV* 'delete from LSQuarantineEvent'

Meer tips commando's kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!