17 oktober 2015

El CapitanOS X El Capitan: Verwijderde notities terughalen

Notities os x icon

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat je per ongeluk een notitie had verwijderd. Net zoals in Foto’s kun je nu heel eenvoudig je per ongeluk verwijderde notities opnieuw raadplegen, vanaf OS X El Capitan worden alle verwijderde notities standaard 30 dagen bewaard in de map 'Onlangs verwijderd'.

Erg handig wanneer je vaak op de prullenmand-knop klikt. De map kun je eenvoudig raadplegen door de Notitie applicatie te openen en in de navigatiekolom te klikken op 'Onlangs verwijderd'.

Notities verwijderen terughalen

In de map vind je alle verwijderde notities terug, door de notitie te slepen naar een map kun je het verwijderen voorkomen. Wanneer je met een secundaire klik (rechtermuisknop) te klikken op een notitie in het overzicht kun je op de optie 'Verwijder' klikken. Hierdoor wordt onmiddellijk de notitie verwijderd. Uiteraard kun je meerdere notities selecteren en eventueel verplaatsen of verwijderen.

Lees ook: De nieuwe Notities applicatie in OS X El Capitan

Let wel, de nieuwe notitie-opties zijn alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers! Gebruik je de Notitie app in combinatie met gmail of andere dienst, dan krijg je niet alle nieuwe opties te zien.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!