26 juli 2011

10.7OS X Lion: 5 kleine wijzigingen (deel 6)

Met de nieuwe big features zoals Mission Control, Launchpad en Versions zullen de meeste Mac OS X Lion gebruikers ondertussen wel kennis hebben gemaakt. Maar in Mac OS X Lion zitten ook hele berg aan kleine verbeteringen die ontzettend handig kunnen zijn.

Vandaag hebben we vijf tips ingezonden door Appletips bezoekers voor Voorvertoning, Dock, iChat en Spotlight.

1. Met behulp van de vernieuwde annotatiebalk in de Voorvertoning applicatie is het vanaf nu mogelijk om een spraak- of gedachteballon toe te voegen aan een afbeelding of PDF document.

2. Wanneer je in Teksteditor een zoek opdracht uitvoert (cmd + F) dan worden de zoekresultaten gemarkeerd. In het nieuwe zoekvenster wordt tevens aangeven hoe vaak de zoekterm is gevonden in de tekst. Deze nieuwe zoekfunctie komt overeen met de zoekfunctie in Safari.

3. In de beta versies van Lion waren de indicators onder de applicatie symbolen in het Dock uitgeschakeld. In de definitieve versie zijn deze echter weer standaard ingeschakeld door Apple. Je kunt de indicators uitschakelen met behulp van  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Dock ▸ optie: Toon aanduidingen voor geopende programma's.

4. Wanneer je gebruik maakt van Spotlight kun je de resultaten direct vanuit het venster naar een andere locatie slepen, daarbij wordt er een kopie van het bestand gemaakt. Op deze manier kun je heel eenvoudig direct vanuit de zoekresultaten een bestand toevoegen aan een e-mail of delen met behulp van Airdrop.

5. In iChat staan al je contacten samen in één enkele contactpersonenlijst, onafhankelijk van welke chatdienst ze gebruiken. Wanneer een contactpersoon meerdere chatdiensten gebruikt laat iChat deze contactpersoon toch maar één keer zien. Wanneer je op een naam klikt om een chatbericht te versturen, kun je kiezen welke dienst je wilt gebruiken.

Bedankt voor de tips! (2) Paul, (3) Marc, (5) Suzanne

Kom je ook een nieuwe feature tegen in Mac OS X Lion die je met appletips bezoekers wilt delen laat het ons dan weten via het tip-formulier!Reacties


 • Julian

  26 juli 2011 om 12:30

  no. 4 = HANDIG!

 • Bart

  26 juli 2011 om 22:40

  Wat Julian zegt :)

 • Patrick

  27 juli 2011 om 10:30

  ^^met julian :)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!