24 juli 2011

10.7OS X Lion: Gebruik maken van Emojicons

In Mac OS X Lion heeft Apple (eindelijk) de ondersteuning toegevoegd voor Emojicons, kleine afbeeldingen die onder iOS gebruikers veelvuldig worden gebruikt in tekstberichten en e-mails. Vanaf nu is het mogelijk om de toegevoegde Emojicons op je Mac te bekijken, in de voorgaande versies van Mac OS X werden deze in een tekst vervangen door een niets zeggende rechthoek. Naast het bekijken van Emojicons is het ook mogelijk om deze toe te voegen aan tekst.

Je kunt de aanwezige Emojicons eenvoudig bekijken met behulp van de standaard Lettertypecatalogus applicatie. Start de applicatie en type in het zoekveld rechtsboven 'emoji', klik daarna op de knop 'Repertoire' (tweede knop van links met de vierkantjes), in het rechterdeel van het venster verschijnen nu de Emojicons. Met behulp van de slider rechts in het venster kun je de grootte van de weergave aanpassen.

Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de Emojicons zelf toe te voegen aan tekst. Start een applicatie waarin je tekst kunt bewerken en ga naar de menuoptie: Wijzig ▸ Speciale tekens… of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + T. Selecteer in de linkerkolom Emoji en dubbelklik op de Emojicon die je wilt toevoegen aan de tekst. De Emojicons zijn onderverdeeld in personen, natuur, objecten, plaatsen en symbolen.Reacties


 • Bram

  24 juli 2011 om 12:04

  Ik ben sinds de installatie al mijn foto’s kwijt op mijn MacBook Pro. Die foto’s staan nog wel op mijn iPhone maar las net op de productondersteuning van Apple dat het niet mogelijk is om foto’s terug te zetten op de mac.

  Wat nu?

 • Rogier

  24 juli 2011 om 13:01

  Backup terugzetten…. beste optie lijkt me :).

 • Jan

  24 juli 2011 om 14:25

  Je schrijft dat we ze ook kunnen zien? Waarom zie ik dan op Twitter in de App op mijn iPhone wel Emoji, maar op geen van mijn Macs met Lion? Deze bijvoorbeeld: https://twitter.com/#!/Domien/status/95086008709812224

 • Stef

  24 juli 2011 om 16:28

  Voor zover ik kan nagaan werken emojicons alleen in Mail en Teksteditor. En helaas nog niet in Word for Mac en Postbox. Is dat juist of doe ik iets niet goed?

 • Maddriver

  24 juli 2011 om 19:19

  Yes, inderdaad leuk voor een tekstje naar iemand. Kan je deze niet als extra lettertype installeren net zoals bij de iPhone?

 • Louis vD

  24 juli 2011 om 19:41

  Als ik mezelf vanaf de iPhone een mailtje stuur met emoji erin en ik open die in Mail.app krijg ik nog steeds alleen maar blokjes, dus het werkt denk ik nog niet helemaal. Vanaf Mail naar Mail, of Mail naar iPhone, werkt het wel.

  Overigens doet option+cmd+T het bij mij ook niet in Mail (wel in Tekstedit), ik kan er alleen via het menu komen.

 • Ruud

  25 juli 2011 om 8:33

  Ik heb gezocht maar niet gevonden. In de app lettertypecatalogus staan ze niet. Moet ik het emoij bestand eerst ergens downloaden en dan importeren ????

Een reactie toevoegen: