17 november 2011

OS X Mail: Afzenders voorzien van een afbeelding

Wanneer je een e-mail ontvangt van een contactpersoon die ook voorkomt in het adresboek dan zal automatisch de toegekende foto van de persoon worden weergegeven in de header van het e-mail bericht.

Met behulp van een trucje is het ook mogelijk om een afbeelding weer te geven voor afzenders van e-mail die niet voorkomen in het adresboek. Je dient deze afbeeldingen in een speciale map te plaatsen en deze dienen te worden opgeslagen in het tiff formaat.

Wanneer je bijvoorbeeld de ‘New on iTunes’-nieuwsbrief van een foto wilt voorzien gaan je als volgt te werk:

Ga naar Finder ▸ Ga ▸ Ga naar map...

~/Library/Images/

Controleer of in deze map de submap ‘People’ aanwezig is, wanneer dit niet het geval is dien je deze map handmatig aan te maken.

Plaats in de map de afbeelding die je wilt gebruiken in het .tiff formaat. Wanneer je niet over een .tiff versie beschikt van de afbeelding dan kun je de voorververtoning app gebruiken om een afbeelding te converteren naar .tiff

Wijzig de naam van de afbeelding in het mail adres. In het geval van de ‘New on iTunes’ nieuwsbrief (afzender ‘itunes@new.itunes.com’) wordt dit ‘itunes@new.itunes.com.tiff’.

Herstart hierna OS X Mail en je zult zien dat de afbeelding bij de e-mail van de afzender ‘itunes@new.itunes.com’ wordt weergeven.Reacties


 • Remco

  17 november 2011 om 16:06

  Super!

 • Vinylmasterz

  17 november 2011 om 16:20

  Interessante tip!
  Alleen de map “Images” heb ik niet… (mijnHD/Library/?)
  En onder map user komt library niet voor..(mijnHD/users/IK/?)

 • Remco

  17 november 2011 om 16:33

  @Vinylmasterz:
  Via Finder ▸ Ga ▸ Ga naar map…

  ~/Library/Images/

  maakt het niet uit. Anders zonder ‘Images’ en maak je deze.

 • AlbertTCB

  17 november 2011 om 16:49

  Erg leuke tip. Ik vond het al zo vervelend dat alleen foto’s van contacten werden getoond.

  Is er trouwens ook een makkelijkere manier om foto’s van je contacten te voorzien van foto’s? Nu moet ik telkens via de contacts.app stuk voor stuk van een foto voorzien. Toen ik nog via google mijn contacten beheerde, kon elke contact direct gewijzigd worden (dus zonder eerst een knop te hoeven aanklikken).

 • Quakie

  17 november 2011 om 21:55

  Zeer nutteloze maar oh zo leuke tip! Ik ben gelijk aan de gang gegaan, maar het is nogal een werkje. Wel leuk eindresultaat.

 • richard

  2 oktober 2012 om 19:20

  Omgekeerde geval; bij mij heeft zich een fotootje genesteld, dat verschijnt in de emails die ik verstuur.
  Foto is genomen door computer, onderwerp ben ikzelf. Heb dit nooit bewust tot stand gebracht en lukt niet om het ongedaan te maken. Graag advies!

 • sdr85

  5 mei 2013 om 19:41

  Voor wie dit interessant vinden, kijk eens naar sync.me (iphone applicatie). Deze app voegt automatisch de foto’s van je facebookvrienden toe aan je contacten

Een reactie toevoegen: