20 november 2014

OS X Terminal: Mac App Store applicaties verwijderen

Het installeren van OS X applicaties op je Mac is sinds de komst van de Mac App Store erg eenvoudig geworden. Zoek de applicatie in de Mac App Store en klik op de 'installeer' knop.

Niet alleen het installeren is super simpel, ook het verwijderen van Mac App Store applicaties is zeer eenvoudig. Open het launchpad, scroll naar de gewenste pagina, houd de alt-option toets in gedrukt en klik op het kruisje om een app te verwijderen.

Het is ook mogelijk om met behulp van OS X Terminal een applicatie te verwijderen. Je kunt hiervoor gebruik maken van het uninstall commando. Het voordeel van deze methode is dat ook de 'preference'-bestanden en overige specifieke applicatie data wordt verwijderd.

Je kun het uninstall commando als volgt gebruiken.

uninstall terminal

Open OS X Terminal en type het commando:

sudo uninstall file://

Sleep hierna de applicatie die wilt verwijderen in het Terminal venster en druk op enter. De uninstall tool zal het verwijderen van de applicatie voorbereiden en uiteindelijk ook daadwerkelijk uitvoeren.

Let op! uninstall kun je alleen gebruiken in combinatie met applicaties die zijn geïnstalleerd vanuit de Mac App Store en je gebruikersaccount moet beheerder zijn.Reacties


 • Sander

  20 november 2014 om 10:37

  Gebruik App cleaner. Vele malen fijner in gebruik.

 • none

  27 november 2014 om 21:33

  Zo te zien lijkt dit niet meer te bestaan in Yosemite (10.10) maar wel in Mavericks (10.9).

  Je kunt als vanouds gewoon de app opzoeken in de Applications map en ‘m daar net als ieder ander app verwijderen alleen loop je dan wel tegen het probleem aan dat ie niet alles weghaalt (zoals het artikel al vermeld). Met App Cleaner wel maar helaas dan weer niet bij de apps uit de Mac App Store.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!