6 december 2011

OS X Terminal veiliger maken

Wanneer je gebruik maakt van een Mac die publiekelijk toegankelijk is, dan kun het prooi worden van keylogger software. Deze software bewaart alle toetsaanslagen en hierdoor is het voor kwaadwillende heel eenvoudig om toegang te krijgen tot de websites met behulp van de gebruikersnamen en wachtwoorden die zijn ingetypt.

Wanneer je gebruik maakt van OS X Terminal dan kun je eventuele keylogger software heel eenvoudig omzeilen. Een erg handige optie als je bijvoorbeeld een verbinding maakt een beveiligde locatie.

Open een nieuw OS X Terminal venster en ga naar de menu optie Terminal ▸ Beveilig toetsenbordinvoer. Vanaf het moment dat je de functie activeert zal het voor een keylogger niet meer mogelijk zijn om de toetsaanslagen op te slaan.

Mocht je in een 'high-secure' omgeving werken dan is het verstandig om deze optie direct te activeren.

Marcel, bedankt voor de tip!Reacties


 • Nils Breunese

  6 december 2011 om 10:33

  Waarom is de toetsenbordinvoer niet standaard beveiligd? Oftewel: wat zijn de eventuele nadelen van het gebruik van deze optie?

 • Eelco Deuling

  6 december 2011 om 14:02

  Geen idee wat de eventuele nadelen zouden kunnen zijn, tenzij je gebruik maakt van een keylogger als TextExpander of misschien een password manager?

  Al kan ik me niet voorstellen dat deze optie via de Terminal system wide is: als dat wel het geval zou zijn moet er meer over te vinden zijn op internet. Ik kom alleen wat oudere berichten tegen over problemen met Adobe software en Frontrow.

 • matthias

  6 december 2011 om 19:27

  dit kan ook met versie 10.6.8 dus met snow leopard

 • Eelco Deuling

  6 december 2011 om 20:34

  Ik ben het voor het eerst tegengekomen in de voorkeuren van de versie die in 10.2 zat ingebakken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!