20 december 2014

BasisOS X: Uitgebreider zoeken in Finder via meerdere zoekcriteria

Finder icoon

Zoeken in Finder kun je doen via het zoekveld bovenin de knoppenbalk. Echter is deze beperkt en kun je er in principe alleen in zoeken als je de naam van het document kent.

Toch is het mogelijk om specifieker te zoeken in Finder op bijvoorbeeld PDF-documenten, aanmaakdatum, enzovoorts. Dit is handig want zo kun je zoeken naar alle documenten die je bijvoorbeeld gisteren hebt aangemaakt. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure.

Open Finder en voer de toetscombinatie cmd⌘ + F uit of navigeer naar de menubalk, klik op de optie 'Archief' en selecteer 'Zoek'. Selecteer vervolgens 'Deze Mac' of de map waar je in bevindt. Vervolgens krijg je een drop-down menu waar je de keuze hebt tussen verschillende zoekcriteria zoals Soort, Laatst bewerkt, Naam, Inhoud, enzovoorts.

finder-zoeken

In het opvolgende drop-down menu (zie pijlen op foto) kun je de zoekcriterium specifieker maken zoals een bestandsformaat te kiezen, een datum, enzovoorts. Je kunt meerdere zoekcriteria toevoegen door op de plus-knop te klikken. Zo kun je dus opzoek gaan naar PDF-documenten die voor het laatst zijn bewerkt in de afgelopen 4 dagen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!