8 februari 2016

OS X: Wat te doen als schermvullende applicaties niet worden geopend

Dock icoon

In OS X is het mogelijk om applicaties schermvullend weer te geven, dit is een prettige manier om te werken op een Mac omdat je dan kunt concentreren op één venster tegelijkertijd.

Toch kan het voorkomen dat er zich problemen voordoen met betrekking tot de schermvullende applicaties, zo kan het zijn dat de app niet onmiddellijk wordt geopend wanneer je op de desbetreffende app klikt in het Dock. Je selecteert de app in het Dock, maar deze wordt vervolgens niet weergegeven, wanneer je nogmaals klik scroll je naar het schermvullende venster. Dit is erg vervelend, maar gelukkig eenvoudig op te lossen met onderstaande procedure.

• Klik in de menubalk op het -logo
• Kies voor 'Systeemvoorkeuren'
• Navigeer naar 'Mission Control'

schermvullend dock aanpassen

Vink vervolgens de optie 'Ga bij overschakelen naar programma naar space met open vensters voor het programma' aan, vanaf dat moment kun je overal in OS X klikken op de app in het Dock om onmiddellijk de app die zich in schermvullende weergave bevindt te openen.

Door deze optie in te schakelen zal OS X dus zelf scrollen (navigeren) naar de schermvullend weergave van de actieve app wanneer je in het Dock op de app klikt.

Lees ook: Het Dock herstellen naar standaard indeling en instellingenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!